Kolme kovaa mimmiä – esittelyssä rikossarjojen vahvat naiset!

AVA esittelee naisrikosetsivien kolmen kärjen. Voisitko oppia jotain heiltä?

Kolme kovaa naista Maria Kallio, Maria Wern ja Sarah Lund ovat AVAn mielestä kotimaisten ja ulkomaisten rikossarjojen naisetsivien kuuminta kärkeä. Naiset porskuttavat eteenpäin elämässään raakoja murhia ratkoen – ja siinä samalla omaa arkeaan hoitaen. Mitä voisit oppia näiltä naisilta?

Maria Kallio

Rikoskirjailija Leena Lehtolaisen romaaneihin perustuvassa poliisisarjassa Rikospoliisi Maria Kallio pääosassa nähdään Minna Haapkylä. Haapkylä on Maria Kallio: vaimo, äiti ja Espoon väkivaltajaoksen ylikomisario. Kalliolle rikokset ja väkivalta ovat työtä, jonka merkitystä hän joutuu punnitsemaan, kuten myös omaa moraaliaan ja ihmissuhteitaan, perheensä turvallisuutta ja asemaansa miesten maailmassa.

Maria Wern

Gotlantiin sijoittavassa sarjassa nuori poliisi ja kahden lapsen yksinhuoltaja Maria Wern ratkoo rikoksia ja yrittää samalla tasapainoilla yksityiselämän paineiden ristitulessa. Tv-elokuviin pohjautuvassa sarjassa Maria Wern yrittää tasapainoilla yksinhuoltajan arjen selvittämisen, potentiaalisen elämänkumppanin löytämisen ja menneisyytensä haamujen karistamisen välillä.

Sarjan tarinat perustuvat kirjailija Anna Janssonin teoksiin. Suomalaisessa Kotikatu-sarjassakin vieraillut Varustamo-sarjasta tuttu Eva Röse esittää poliisi Maria Wernia.

Sarah Lund/Sarah Linden

Maineikkaan tanskalaisen jännityssarjan (orig. Förbrydelsen) etsivä Sarah Lund on kylmähermoinen nainen, joka ei jaa tiedonmurustakaan tuntemuksistaan kollegoilleen selvittäessään nuoren tytön brutaalia murhaa. Sofie Gråbølin näyttelemä Sarah Lund teki muuten villapaidasta taas muodikkaan!

Sarjaa on esitetty lähes 20 maassa, ja se on ollut katsojasuosikki myös kotimaansa ulkopuolella. BAFTA-palkitun tanskalaisrikossarjan amerikkalainen versio, Jälkiä jättämättä (orig. The Killing), on nähty aiemmin MTV3-kanavalla. Jälkiä jättämättä -sarjassa seikkaili etsivä Sarah Linden, jota näytteli Mireille Enos.

alkaa 1.9. klo 20

alkaa 1.9. klo 22

Maria Wernin kolmas tuotantokausi alkaa 20.10. klo 21


Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja