Kolmasluokkalaisten matematiikan tehtävä ällistyttää vaikeudellaan – opettajalta hämmentävä selitys

Äiti julkaisi tyttärensä matematiikkapähkinän saadakseen siihen vastauksen, mutta havaitsi muiden olevan yhtä hämillään tehtävästä kuin hän itsekin.

Perheenäiti Dusty Sappington jakoi kuvan 8-vuotiaan Izzy-tyttärensä kotiläksyistä Reddit-sivustolle, ja toivoi puolileikillään saavansa oikean vastauksen kolmannen luokan matikantehtävään.

Suurin osa Reddit-käyttäjistä oli kuitenkin yhtä ymmällään kuin Sappington itsekin. Tehtävään omasta mielestään oikean ratkaisuun keksineet olivat hekin kuitenkin sitä mieltä, että ratkaisu on liian vaikea kolmasluokkalaisen pähkäiltäväksi.

Osaisitko itse ratkaista seuraavan tehtävän: "Janellilla on 15 marmorikuulaa. Hän hävitti osan niistä. Kuinka monta kuulaa Janellilla on nyt?"

"Olettaisin, että se on kompakysymys"

Izzyn vastaus tehtävään – kysymysmerkki – kiteyttää varmaan monen ajatukset. Tehtävä kirvoitti satoja hämmentyneitä kommentteja Reddit-käyttäjiltä, jotka yrittivät pähkäillä mahdollista oikeaa vastausta – siinä onnistumatta.

"Tänään opin, että saisin varmaan vähemmän pisteitä kuin jotkut kolmasluokkalaiset matematiikan kotitehtävistä. Olin ennen niin itsevarma ja omahyväinen", nimimerkki funk_dunk totesi.

"Älkää viitsikö, tyypit, tämä on ihan perusjuttu kolmasluokkalaisille. Vastaus: 15 - n {n ∈ ℤ | 1<n<15}", vitsaili puolestaan Lenny_Here.

"Olettaisin, että se on kompakysymys ja vastaan 15. Jotkut niistä ovat hukassa, mutta kuuluvat silti hänelle", turkeypedal pähkäili.

"Oikea vastaus on 'osa'", päätteli nimimerkki grenadetradedotcom, mutta nimimerkki vishesche totesi puolestaan, että "jos osa on hävinnyt, niin suurin osa on tallessa".

"<15, mutta se ei mielestäni ole reilu kysymys kolmasluokkalaisille", totesi kpflowers.

Myös moni muu oli sitä mieltä, että <15 on todella oikea vastaus, mutta The Sun huomauttaa, että tähän kuuluisi myös miinusmerkkiset luvut, joten oikean vastauksen tulisi olla ennemminkin 0 < x < 15.

"Hänen vastauksensa ei ollut väärin"

Myös Love What Matters -sivusto jakoi pähkinän sivuillaan, ja sai tuhannet Facebook-käyttäjät pähkäilemään ongelmaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sappington tiedusteli asiaa lopulta Izzyn opettajalta, joka paljasti, mitä kysymyksellä kuitenkin oikeasti haettiin takaa. Tarkkojen, matemaattisten vastausten ystäville luvassa on pettymys.

– Puhuin juuri hänen opettajansa kanssa, ja selvisi, että vastaus hänen kotitehtäväänsä oli "keksiä oma vastauksensa". Hänen vastauksensa, kysymysmerkki, ei ollut väärin, äimistynyt äiti kertoo.

– Joten kaikki meidän erilaiset vastauksemme ovat siis oikein, päätteli eräs Johanna Wyllie -niminen Facebook-käyttäjä.

***


Lue myös:

    Uusimmat