Kokoomus pitää kuntavaalien siirtoa kesäkuulle raskaana epäonnistumisena hallitukselta – SDP siirsi vaalistarttia viime hetkellä

2:53
Nämä vaihtoehdot ovat pöydällä kuntavaalien siirrossa.

Kokoomus tukee esitystä kuntavaalien siirrosta kesäkuulle, kunhan oikeusministeriö varmistaa, että vaalit voidaan järjestää turvallisesti. SDP puolestaan siirsi kuntavaalistarttiaan, jonka piti olla tänään puoliltapäivin.

Kokoomus pitää kuitenkin vaalien siirtämistä raskaana epäonnistumisena oikeusministeriöltä ja hallitukselta.

Kokoomuksen puoluehallitus käsitteli asiaa tänään aamupäivällä.

–  Vielä viikko sitten terveysviranomaisten ja oikeusministeriön näkemys oli se, että vaalit voidaan järjestää huhtikuussa. Oikeusministeriö esitti yllättäen perjantaina näkemyksen, että vaalien pito laillisesti ja turvallisesti on vaarantunut, sanoo kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko tiedotteessa.

 Oikeusministeriön varautuminen on koko vaaleihin valmistautumisen ajan ollut puutteellista, puolueen tiedotteessa todetaan. Kokon mukaan puoluesihteeriryhmässä on syksystä asti tuotu esiin vaihtoehtoja, joilla vaalien turvallisuutta voitaisiin lisätä.

–  Ministeriö ei ole tarttunut näihin esityksiin, vaan on antanut tilanteen ajautua vaalien siirtämiseen. Oikeusministeriö ja hallitus ovat epäonnistuneet raskaasti turvallisten vaalien järjestämisessä, Kokko sanoo.

Kokoomus edellyttää, että oikeusministeriö ratkaisee karanteenissa ja eristettynä olevien äänioikeuden toteutumisen sekä äänestäjien ja vaalivirkailijoiden turvallisuuden.

SDP siirsi vaalikampanjansa aloitusta viime tingassa

SDP on siirtänyt puoliltapäivin alkavaksi aiotun kuntavaalikampanjan aloituksensa "myöhäisempään ajankohtaan." SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm tviittasi, että siirron syynä on puoluesihteerien käynnissä oleva kokous.

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit kokoontuivat aamupäivällä neuvottelemaan oikeusministeriön väen kanssa siitä, pitäisikö kuntavaalit siirtää koronatilanteen vuoksi kesäkuulle tai syksyyn.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja