Kokoomus ja perussuomalaiset suunnittelevat välikysymystä hallituksen sote-uudistuksesta

2:10
Katso myös: Oppositio kritisoi sote-uudistuksen eduskuntakäsittelyä liiallisesta kiireestä

Oppositiopuolueet kokoomus ja perussuomalaiset suunnittelevat yhteistä välikysymystä hallituksen sote-uudistuksesta, kokoomus tiedottaa. Puolueet kutsuvat myös muut oppositiopuolueet mukaan välikysymykseen. 

Puolueiden mukaan uudistus ei kykene vastaamaan sille asetettuihin tavoitteisiin: se ei paranna ihmisten hoitoonpääsyä eikä hillitse sote-palvelujen kustannusten kasvua.

Lisäksi puolueita huolettaa maakuntamallin vaikutukset kunnille ja kaupungeille.

– Emme voi hyväksyä sitä, että hallitus runnoo uudistusta, joka jäykistää palveluiden tuottamistapoja siten, että nopeaa hoitoon pääsyä on entistä vaikeampi järjestää, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen perustelee tiedotteessa.

– Olemassa oleva kestävyysvaje ei katoa mihinkään, vaikka hallitus loisi uuden raskaan hallintohimmelin. Verotus uhkaa pikemminkin kasvaa ja lähipalvelut heikentyä, kun pieniltä kunnilta katoaa päätösvalta sote-palveluihin, kun sote-valtuustojen yksinkertainen enemmistö keskittyy kullakin alueella yhden tai kahden kaupungin käsiin, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja