Koko kodin kesäpäivitys

Lue vinkit kodin kaikkien huoneiden uusimiseen!

Kun sisustat, päätä budjetti – ja pysy siinä. Kirpputorit ja kaupat ovat täynnä ihania sisustuselementtejä, mutta mitään ei tulisi ostaa siksi, että hinta on halpa, neuvoo styleathome.com.

Koti uudistuu ostamatta yhtäkään uutta esinettä, kun imuroit ja peset lattiat. Siivoaminen ei kenties ole kaikkein hohdokkainta sisustusta, mutta sen teho on taattu. Hankkiudu eroon hyllyillä makaavasta pölykerroksesta ja tuuleta huonekalut. Päästä sitten valo sisään: pese ikkunat, ja anna kesän helliä kotiasi.

Kun alat suunnitella sisustusta, etene huone kerrallaan. Päätä, mitä haluat korostaa, ja minkä haluat kiinnittävän vieraiden huomion. Ryhdy sitten toimeen.

Kun luulet olevasi valmis, katsele huonetta hetki – ja poista sitten kaksi tai kolme sisustuselementtiä. Nyt kaikkea on sopivasti!

Eteinen

Tee upea ensivaikutelma: maalaa etuovi, ja vaihda kahva uuteen. Kahvojen kiillottaminen ja kesäinen ovikoriste auttavat myös kummasti.

Päällystä vanhoja laatikoita lahjapaperilla tai tapetilla. Nyt sinulla on kauniit säilytystilat hattuhyllyllä makaaville hanskoille ja kaulahuiveille. Voit myös esitellä asusteesi taiteena. Naulaa seinille tai vaatekaapin oveen naulakko tai useita kauniita koukkuja, joissa huivit ja kaulakorut voivat roikkua kaikkien ihailtavina.

Avarra kapeaa eteistä tai eteiskäytävää asettamalla seinille peilejä. Varsinkin ikkunaa vastapäätä sijoitettu peili luo illuusion tilasta ja lisää eteiseen valoa.

Keittiö

Päivitä keittiösi hiomalla ja maalaamalla kaapistot uudelleen. Jos et jaksa tarttua siveltimeen, vaihda kaappien ja laatikoiden vetimet nopean muutoksen aikaansaamiseksi. Järjestele sitten laatikostot ja kaapit: asettele esille ne astiat ja esineet, joita käytät usein. Pakkaa pois tai myy harvoin käytetyt tavarat.

Rajaa keittiötaso erivärisillä lasipulloilla. Kaunis esillepano tuo keittiöön taidetta, ja samalla saat useita käyttövalmiita kukkavaaseja. Asettele puiden oksia vedellä täytettyihin pulloihin tyhjien sekaan. Riviin kootut, viljoja tai mysliä sisältävät hillopurkit näyttävät myös kauniilta. Ikkunalautaa voi koristaa oma yrttitarha joko hillopurkkeihin tai keraamisiin ruukkuihin istutettuna.

Kata pöytä värikylläisillä, eri kuviointeja yhdistelevillä astioilla sen sijaan, että käyttäisit pelkkää valkoista. Luota värien tai materiaalien harmoniaan: erilaiset kukat tai sinisen sävyt toimivat yhdessä. Aseta pöydän keskelle korillinen kauden hedelmiä tai vihanneksia.

Keittiön tuolit saavat kesäisen ilmeen istuintyynyistä, joita yleensä käytetään ulkona.

Liimaa magneetteja tekokukkien tai –perhosten taakse. Napsauta koristeet kiinni pöytäliinan reunaan. Kesä tuli keittiöön! Kikka toimii myös puutarhassa.

Olohuone

Vaihda verhot keveisiin kesämalleihin. Huoneen ilme muuttuu heti!

Valitse yksi seinä näkyvällä paikalla, ja maalaa se kirkkaalla värillä. Katseita keräävä seinä on helppo sisustuselementti. Seinälle voi kotoa taidenäyttelyn perheen valokuvista tai lasten maalauksista; valitse väreiltään toisiinsa sointuvia, muuten erilaisia kehyksiä.

Päivitä kaapistot tapetoimalla niiden takaseinä yli jääneellä tapetilla. Myös kangas tai siisti pala mattoa seinällä tai hyllyn päällisenä toimii, ja saa taatusti huomiota. Seinillä kangas myös vähentää kaikumista huoneessa.

Älä maalaa koko huonetta: sudi ikkunalaudat, ovenkahvat ja –karmit sekä listat sisustukseen sopivalla, mutta erottuvalla värillä.

Älä myy vanhaa sohvaa tai osta uutta. Investoi sen sijaan sohvanpäälliseen, joka on aina muunteluvalmis sisustuselementti. Jos kuitenkin ostat uusia huonekaluja, ajattele monikäyttöisyyttä: rahi voi olla myös pieni sohvapöytä ja istuin, joka parhaassa tapauksessa myös avautuu säilytyslaatikoksi.

Makuuhuone

Vaihda pussilakanat kesäisiin. Turkoosi on tämän kesän hittiväri, käytä sitä tyynyissä ja peitteissä!

Repesikö vanha, kaunis lakana? Ei hätää: vanhoista lakanoista saa helposti ommeltua tyynynpäällisiä tai kapeita sivuverhoja.

Heittele tyynyjä sohvan lisäksi rohkeasti myös sängylle. Runsas tyynykasa tuo helppoa luksustunnelmaa ja väriä kotiin.

Kudottu tai virkattu peite on lämmin ja kotoisa lisä makuuhuoneeseen. Lisäksi se tuo mukanaan ihanaa vintage-tunnelmaa.

Kylpyhuone

Uusi suihkuverho tekee kylpyhuoneelle ihmeitä. Kokeile uutta väriä kesän kunniaksi! Vanha verho piristyy kunnon puhdistuksesta.

Lisää hyllyjä kiertämään kylpyhuoneen seiniä. Saat helppoa säilytystilaa pulloille ja purkeille.

Tuo merellinen tunnelma kotiisi: vie kylpyhuoneeseen kosteutta rakastavia kasveja, kuten bambua. Merellisistä elementeistä kivet ja simpukat toimivat hyvin sisustuksessa. Asettele kiviä ja lasihelmiä astiaan käyttämättömien saippuapalojen alle. Saippuavarantosi on nyt kaunis sisustuselementti!

Vessan käsienpesuallas piristyy, kun säilytät hammasharjaa lasivaasissa tai saippuaa kahvikupin koristellulla asetilla.

MTV3

Lähde: Styleathome.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat