Kokkisota

Torstaisin 13.5. asti klo 20.05 - 20.45

Kokkisodan tantereella käy töminä. Vastakkain on tuttuun tapaan kaksi joukkuetta, jotka molemmat koostuvat huippukokista ja tunnetusta amatööristä. Amatöörikokit käyvät ostamassa kaupasta raaka-aineet kympillä. Yhdessä huippukokkien kanssa heidän on improvisoitava mahdollisimman herkullinen ateria 20 minuutissa. Kokkisotaa juontaa Sikke Sumari ja kokkeina mestaroivat Markus Maulavirta, Jyrki Sukula, Harri Syrjänen, Antti Vahtera, Aki Wahlman sekä Hans Välimäki.

Kokkisota perustuu maailman menestyneimpään keittiöohjelmaformaattiin, READY STEADY COOK:iin. Ohjelman alkuperäisversio pyörii Englannissa BBC:llä. Tämän lisäksi formaatti on myyty useisiin eri maihin, mm. Saksaan ja Ruotsiin. Ruotsissa se nähdään TV4-kanavalla nimellä "Kockduellen". Ohjelma on ollut menestys kaikissa edellämainituissa maissa. Suomessa Kokkisota on myös tavoittanut kokkisoturikatsojansa ja parhaimmillaan ohjelmaa seurasi kevätkaudella yli 770 000 katsojaa.

Kokkisodan ohjelmaidea on yksinkertainen: kahdelle tunnetulle julkkikselle annetaan kummallekin 10 euroa. Tällä rahamäärällä he saavat ostaa vapaavalintaisia elintarvikkeita. He tuovat ostamansa elintarvikkeet kassissa studioon (käytännössä tuotantoteam hoitaa ostokset vieraan toivomusten mukaisesti).

Kassien sisältö paljastetaan kokeille, joita on siis kaksi kappaletta, vasta lähetyksessä. Tämän jälkeen kokkien on improvisoitava saaduista raaka-aineista ja keittiössä valmiina olevista perusraaka-aineista mahdollisimman monta erilaista annosta 20 minuutissa. Julkkikset luonnollisesti auttavat ruuanvalmistuksessa.

Studiokeittiön perusraaka-aineet sisältävät mm. mausteet, öljyt, jauhot ja yrtit. Ohjelman päätteeksi studioyleisö äänestää "voittajan".

Ohjelman tuottaa MTV3-kanavalle Broadcasters Oy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja