Kokkisota starttaa jälleen Sikke Sumarin johdolla – luvassa vauhdikasta menoa: "Kello ei anna armoa!"

Taistelu keittiön herruudesta käynnistyy jälleen, kun katsojien suosikkiohjelma Kokkisota palaa ruutuun.

Kultaisen 1990-luvun suosikkiohjelma Kokkisota palaa tänään ruutuun. Uuden kauden jaksot juontaa tuttuun tapaan Sikke Sumari, ja vieraiden apuna häärii myös uusi kokki, Linnea Vihonen.

Ensimmäisinä mittaa toisistaan ottavat Putouksesta tutut näyttelijät Pilvi Hämäläinen ja Ernest Lawson. Voivatko vauvan soseet ja pussinuudelit taitavienkaan huippukokkien – Kape Aihisen ja Tommi Tuomisen pöydillä taipua herkkuaterioiksi?

Juontajana Kokkisodassa nähdään tuttuun tapaan energinen Sikke Sumari, joka ensimmäisen kerran emännöi ohjelmaa jo sen ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 1999.

– Kokkisodan formaatti on tuttu ja toimiva – katsojalle esitetään julkisuudesta tuttuja henkilöitä ja katsotaan, onko heistä ruoanlaittajiksi. Ohjelmasta saa myös todella loistavia ruoanvalmistusvinkkejä, Sumari sanoo.

Sumari vertaa omaa rooliaan ohjelmassa katsojan rooliin. Jännitys on hänen mukaansa kouriintuntuvaa.

– Seuraan kaikkea jännittyneenä ja uteliaana, samalla tavalla kuin paikalla oleva studioyleisö tai katsojat kotona. Kello käy juuri tasan 20 minuuttia eikä anna armoa.

Minkälaiset vieraiden valitsemat raaka-aineet saavat Sumarin tunteet nousemaan pintaan?

– Olisi hienoa, jos vieraat toisivat sellaisiakin raaka-aineita, joita he eivät ole tottuneet käsittelemään tai joita voi olla vaikeasti saatavilla, kuten vaikkapa sisäelimiä, Sumari rohkaisee.

– Minua kiinnostaa, osaavatko mukana olevat kokitkaan niistä enää valmistaa mitään.

Huipputrendikkäinä pidetyistä hyönteisistä kokenut ruoanlaittaja sen sijaan ei innostu.

– Kestää vielä hetken, ennen kuin nielen kaikenlaisia matoja. Jotakin tämän suuntaista jossakin jaksossa saatetaan nähdäkin, Sumari paljastaa.

Nähtäväksi siis jää, lähtevätkö öttiäiset pitkin pöytää liikkeelle ja päätyvätkö sitten lopulta pannullekin!

Kokkisota MTV3 -kanavalla torstaisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat