Kokiko Elon Muskin ego kolauksen, kun Bill Gates osti sähkö-Porschen eikä Teslaa? Heitti jälleen kärkkään kommentin

1:42
Tältä näyttää Porschen ensimmäinen sähköauto Taycan.

Teslan toimitusjohtaja ei piilotellut mielipidettään maailman toiseksi rikkaimman miehen kanssa käymistään keskusteluista sen jälkeen, kun tämä oli kertonut ostaneensa saksalaisen sähköauton.

Kerroimme aiemmin tällä viikolla teknologiatubettaja Marques "MKBHD" Brownleen ja Bill Gatesin haastattelusta, jossa Gates paljasti hankkineensa elämänsä ensimmäisen sähköauton.

Sen sijaan, että yhdysvaltalainen Gates olisi päätynyt esimerkiksi kotimaiseen Teslaan, jota yleisesti pidetään sähköautoilun edelläkävijänä, tyytyi hän kiittelemään kalifornialaisvalmistajaa esimerkillisestä työstä – ja kertoi ostaneensa Porsche Taycanin.

Gates ei kertonut tarkemmin syistä, miksi päätyi nimenomaan saksalaisen Porschen sähköautoon, mutta jotain tekemistä saattaa olla sillä, että stuttgartilaisilla urheiluautoilla on aina ollut paikka Gatesin sydämessä.

"Keskustelut jättäneet toivomisen varaa"

Gates sivusi haastattelussaan Brownleen kanssa myös sähköautojen ongelmia, kuten latauksen pitkää kestoa, mikä synnytti keskustelua Twitterissä.

– Olen pettynyt, koska monet ihmiset näkevät tämän haastattelun ja luottavat Billin sanaan, eivätkä edes harkitse sähköautoa. Miksi? Koska Bill Gates on todella fiksu mies! twiittasi käyttäjä Tesletter.

Teslan toimitusjohtajalla Elon Muskilla, joka kuuluu niin ikään miljardöörikerhoon, on hänen Tesletter-nimimerkille antamastaan vastauksesta päätellen kana kynittävänään Gatesin kanssa.

– Jos totta puhutaan, niin keskusteluni Gatesin kanssa ovat jättäneet toivomisen varaa, Musk twiittasi ivallisesti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Onko Taycan Muskin arkkivihollinen?

Mikäli Musk todella antoi Gatesin Taycan-ostoksen päästä ihonsa alle, ei se ollut aivan ensimmäinen kerta.

Kun Porsche rikkoi neliovisten sähköautojen kierrosennätyksen Nürburgringillä Taycan Turbolla, piikitteli Musk Porschea turbo-sanan käyttämisestä sähköautossaan.

– Sana "turbo" ei tarkoita sitä, mitä luulette sen tarkoittavan, Musk täräytti suoraan saksalaisvalmistajalle osoitetussa twiitissä.

Tämän jälkeen Tesla kiikutti nykyistä tuotantomallia suorituskykyisemmän Model S:n samalle radalle ja murskasi Taycanin ajan.

Marraskuussa Musk ehdotti suositun Top Gear -ohjelman nimen muuttamista "Low Geariksi" sen jälkeen, kun Muskin ja ohjelman välille oli tullut kinaa siitä, kumpi voittaa kiihdytyskisassa, Taycan vai Model S.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja