Jos olet maailman toiseksi rikkain ihminen, on sinulla varaa pitää tällaista Porschea vaikka vain kauppakassinasi

Lähikuvissa Saga Norénin Porsche 911S 1977 2:41

Rahalla ei välttämättä saa onnea, mutta kyllä joistakin elämän osa-alueista on sen avulla helpompi nauttia. Tämän tietää erittäin hyvin lähes sadan miljardin dollarin omaisuuden päällä istuva Microsoftin perustaja, jonka sydän sykkii autoille ja erityisesti klassisemmille Porscheille.

Pääkuvan video

Lähikuvissa Saga Norénin Porsche 911S 1977

Maailman rikkaimpiin ihmisiin kuuluva Microsoftin perustaja Bill Gates on lahjoittanut miljardeja hyväntekeväisyyteen, mutta on hänelle silti jäänyt rahaa hankkia melkoinen autokokoelma – muun mukavan lisäksi, kirjoittaa Carsoid.

Itse asiassa muuten vaatimatonta roolia vetävän Gatesin autotalli(e)n sisältöä kuvaillaan vaikuttavaksi. Siellä on sekä vanhaa että uutta – kaiken maailman superautoista puhumattakaan.

Paljon itse ratin takana viihtyvä Gates ei silti kaihda tavallisiakaan autoja. Hänet on bongattu ajamassa esimerkiksi vuoden 2008 mallia olevaa Ford Focusta.

Gatesin tiedetään omistavan vähintään kolme Porschea, ja hyvin tiedetään myös se, että tämä saksalainen urheiluautomerkki on hänen ylivoimainen suosikkinsa. Tallista löytyy ainakin vuoden 1991 Porsche 911 Carrera, Porsche 930 ja vuoden 1988 Porsche 959 Coupe, jota hänen sanotaan käyttävän päivittäisissä ajoissaan.

Porsche 911:tä voi luonnehtia merkin perusautoksi, mutta 959 Coupe on melko harvinainen malli, sillä sitä on valmistettu vain 230 kappaletta. Yhdysvalloissakin se maksaa 200 000 dollaria.

Mutta ei urheiluautopuoli Porscheihin jää. Gatesin tallissa on tiettävästi useita Lamborghineja. Tässäkin joukossa on uutta ja vanhaa.

Gatesilla kerrotaan olevan myös muutama Mercedes-Benz ja Rolls-Royce.

Myös kaikenlaisia erikoisuuksia löytyy.

Lue myös:

    Uusimmat