Kannattaako hammasharjasta maksaa 200 euroa? Kokeilussa Oral-B:n uutuus

Saimme Oral-B:ltä älysähköhammasharjan testaukseen. Sähköhammasharjoja on ollut markkinoilla jo vuosien ajan, mutta nyt Oral-B on tunkenut myös ”älyä” hammasharjaan. Onko tämä tarpeen? Tästä pyrimme ottamaan selvää arvostelussa.

Oral B White 7000 muistuttaa täysin normaalilta sähköhammasharjalta, mutta älykkääksi sen tekee Bluetooth-yhteys, jonka avulla se muodostaa yhteyden älypuhelimen kanssa. Älypuhelimen kanssa hammasharja kommunikoi Oral B:n sovelluksen kanssa, joka on saatavilla Androidille ja iOS:lle.

Sovellus tilastoi käyttäjän harjaustottumukset

Sovellus pitää kirjaa siitä, kuinka usein käyttäjä pesee hampaita ja kuinka pitkiä harjaussessiot ovat. Tämän jälkeen käyttäjä voi kätevästi katsoa tilastoja ja keskiarvoja omista harjaustottumuksista. Sovellus, niin kuin myös harjakin, kannustaa käyttäjää pesemään hampaita aina kaksi minuuttia. Sovellus muistuttaa käyttäjää myös vaihtamaan harjauspäätä tietyin väliajoin.

Mitä jos ei yhdistä puhelinta hammasharjaan hampaita pestessä? Ei hätää. Oral B:n hammasharja muistaa 30 harjauskertaa, joten ei ole ongelma, vaikka puhelinta ei aina kaivaisi taskusta tai ottaisi mukaan, kun hampaita pesee. Seuraavalla kerralla, kun puhelimen yhdistää hammasharjaan, se synkronoi viimeisimmät harjauskerrat.

Millä tavalla itse hammasharja on älykäs?

Aina puolen minuutin välein harja värähtelee ja vilkauttaa vihreitä LED-valoja, jotta käyttäjä tietäisi, kuinka kauan on hampaita pessyt. Kahden minuutin kohdalla hammasharja värähtelee pidempään, jotta käyttäjä tietää, että nyt on tarpeeksi hampaita harjattu. Oral B White 7000 ilmoittaa myös siitä, jos harjaa painaa liian kovaa hampaisiin.

Sähköhammasharjassa on myös kuusi erilaista puhdistustilaa eri tilanteita varten. Testatessa käytössä pääasiassa oli normaali puhdistustila eli päivittäinen puhdistus. Muita puhdistustiloja ovat muun muassa kiillotus, hellävarainen ja syväpuhdistus. Erot puhdistustilojen väleillä ovat todella pieniä. Kerran kokeilun jälkeen niitä tullut vaihdeltua.

Sovellus viihdyttää käyttäjää hampaita pestessä

Sovelluksen ainoa tarkoitus ei ole kerätä tilastoja hampaiden pesusta, vaan myös viihdyttää käyttäjää hampaita pestessä. Samalla kun hammasharja on suussa, käyttäjä pääsee lukemaan uusimpia uutisia maailmalta tai katsomaan komeita valokuvia ja videoita.

Uutisien lisäksi sovellus kertoo käyttäjälle mielenkiintoisia faktoja ja tunnettujen henkilöiden sitaatteja. Yhtenä päivänä sovellus kertoi, että amerikkalainen hummeri elää keskimäärin pidempään kuin kissat tai koirat; noin 20 vuotta. ”Älykkyys on ikuista kärsivällisyyttä”, sanoi Michelangelo. Kyseinen sitaatti oli yksi sovelluksen monista sitaateista.

Valitettavasti uutiset, sitaatit ja faktat eivät ole suomenkielisiä – niin kuin ei ole koko sovelluskaan. Sovelluksesta moni saisi varmasti enemmän irti, jos uutiset tulisivat suomalaisista medioista.

Oral-B:n sovelluksen voi ladata Androidille Googlen Play-kaupasta ja iOS:lle Applen App Storesta.

Yhteenveto – onko järkeä investoida 200 euron hammasharjaan?

Oral-B White 7000 -älysähköhammasharjaa on vaikea suositella kenellekään sen 200 euron hinnallaan. Edullisimmat sähköhammasharjat maksavat muutaman kympin kaupassa ja mielestäni Bluetooth-yhteys, sovellus ja niiden tuomat lisäominaisuudet eivät ole 200 euron arvoisia. Jos hinta olisi lähempänä 100 euroa, niin kuin monilla muilla Oral-B:n sähköhammasharjoilla, olisi White 7000:ta helpompi suositella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja