Kokeile maailman parasta krapulalääkettä!

Amerikkalaistutkijoiden mukaan parhaan krapulalääkkeen ainekset löytyvät tutusta klassikkodrinkistä.

Krapulaa lievittää tutkijoiden mukaan parhaiten vitamiinipitoinen ja tomaattinen drinkki Bloody Mary. Alkoholi ei kuitenkaan ole koskaan suositeltava ratkaisu krapulatuskan lievittämiseen, joten klassikkodrinkistä kannattaa valmistaa terveellisempi, alkoholiton vaihtoehto Virgin Mary.

Täydellisen krapulajuoman resepti on tutkijoiden mukaan hyvin yksinkertainen: käytä mahdollisimman laadukasta tomaattimehua ja tarjoile juoma jäiden kera. Lisäksi juoma on nautiskeltava puolen tunnin sisällä valmistuksesta, jotteivät sen piristävät kemikaaliyhdisteet ehdi tuhoutua.

Todellisuudessa paras krapulalääke on tietysti ennaltaehkäisy, mutta jos jyskyttävä päänsärky pääsee kuitenkin yllättämään, kannattaa kokeilla virkistävää, nesteyttävää ja fruktoosipitoista Virgin Marya.

Virgin Mary tai Bloody Mary

(Bloody Mary: 1 osa vodkaa)
3 osaa laadukasta tomaattimehua
sellerisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
muutama tilkka worcestershirekastiketta/Tabascoa
jäämurskaa
sellerinvarsi

Vaihtoehto: Kokeile suolaista välipalaa

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan krapulaa voi helpottaa monilla erilaisilla ruoilla. Iso-Britannian ravintotieteen ammattilaiset suosittelevat krapulalääkkeeksi muun muassa munakokkelia. Pahaa oloa potevan suomalaisen kannattaa lisätä palan painikkeeksi vielä viipale ruisleipää.

Tämä välipala tarjoaa hyvän satsin hitaasti vapautuvia hiilihydraatteja ja proteiinia, jotka auttavat pitämään verensokeriarvot vakaina läpi illan. Munat ja maito tarjoavat runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten b-vitamiineja

Voit myös kokeilla ateriaa, joka koostuu haudutetuista pavuista Worcestershire-kastikkeella, rouheisesta paahtoleivästä, jonka päällä on hiukan avokadoa sekä lasillisesta omenamehua.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat