Mainos

Koiviston omaisten muistopuhe: Muistovärssyksi päätynyt lempilausahdus kuvaa Maunon kokemuksia ja elämänasennetta

Presidentti Mauno Koiviston muistotilaisuus on käynnissä Helsingin Säätytalossa. Kutsuvierastilaisuudessa omaisten edustajana puhui Heikki Allonen, presidentin tyttären Assin puoliso.

Tervetuliaissanoissaan Allonen viittasi Koiviston kuuluisaan lausahdukseen siitä, että on syytä olettaa kaiken menevän hyvin.

– Mauno Koiviston perheen puolesta toivotan teidät tervetulleiksi tähän tilaisuuteen, jonka toivomme jäävän mieleenne hänen kaltaisenaan, hengeltään mutkattomana vastaanottona, joka samalla muistuttaa meitä hänen muistovärssynsä viestistä – on syytä olettaa, että kaikki menee hyvin.

2:49

– Syvästi uskonnollisesta taustasta tulleen Maunon lausahdus ja hänen elämänasenteensa kuvaavat hyvin myös niitä hänen elämänsä 93 vuotta, jotka muokkasivat hänen valtavan elämänkokemuksensa. Usein tämä kokemus syntyi tilanteista, joissa lopputulos ei ollut mitenkään selvä tai varmuudella tiedossa, Allonen sanoi.

Allonen kiitti omaisten puolesta kaikesta siitä tuesta, mitä Koiviston perhe on saanut. Hän kiitti myös hautajaisjärjestelyihin osallistuneita virallisia tahoja. 

0:32

Lyhyt puhe päättyi toiseen presidentti Koiviston mielilausahduksista. 

– On se lohdullista tietää, että halvat perusmaut ovat niin hyviä. Se ei välttämättä kuvaa tämän tilaisuuden tarjontaa, jonka toivon teille maistuvan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.