Koira kuoli puistossa tapahtuneen kahnauksen vuoksi – hyökkääjäksi syytetyn koiran omistaja suivaantui: "Koira lähti aivan kiltisti mukaani kun huusin"

MTV Uutiset kertoi aiemmin koirapuistossa sattuneesta selkkauksesta, jonka seurauksena keravalaisen naisen koira jouduttiin lopettamaan. Tapauksesta suivaantunut vastapuoli otti yhteyttä MTV Uutisiin ja kertoi oman näkemyksensä asiasta.

Keravalaisnainen kertoi MTV Uutisten jutussa, että koirapuistossa kaksi koiraa oli hyökännyt hänen koiransa kimppuun sillä seurauksella, että hänen oma koiransa jouduttiin myöhemmin lopettamaan.

"Juoksin välittömästi hakemaan koiraani"

Selkkauksessa vastapuolena ollut mies kertoo puolestaan MTV Uutisille, että tilanne ei mennyt naisen kuvailemalla tavalla.

– Olin itse 50 metrin päässä ja aitauksen portti oli kiinni. Siellä oli portit molemmissa päissä ja nainen avasi itse toisen portin ja päästi vanhemman koirani ulos, huolimatta siitä että huusin, ettei hänen tulisi avata porttia, kertoo Pete Saastamoinen MTV Uutisille.

– Olisi kohteliasta ainakin kysyä, onko siellä uroksia tai naaraita, Saastamoinen lisää.

Saastamoisen mukaan nainen oli todennut paikan olevan yleisessä käytössä ja avannut portin pyynnöstä huolimatta.

– Juoksin välittömästi hakemaan koiraani ja kannoin sen kaulapannasta autoon. En olisi saanut koiraa edes irti, jos se olisi ollut lukkopurennalla vihamielisesti raatelemassa tuota toista koiraa. Koira lähti aivan kiltisti mukaani kun huusin.

Saastamoisen toinen koira on yksivuotias ja se oli Saastamoisen kertoman mukaan vielä aidan toisella puolella, mutta säntäsi omistajansa perään.

– Se tuli käskemättä perässä. Soitin hätäkeskukseen ja yritin ottaa myös tähän rouvaan (vastapuoleen) yhteyttä, Saastamoinen kertoo.

– Kahden metrin päässä omistaja katsoi, eikä tehnyt mitään. Huusin hysteerisenä. Otti koiransa ja lähti kävelemään pois. Ei jättänyt yhteystietoja, Aikio kertoo järkyttyneenä.

Asia äityi Saastamoisen mukaan myöhemmin kinasteluksi osapuolten välillä ja Saastamoinen kertoo saaneensa asian vuoksi vihamielistä palautetta.

Tapauksesta on tehty tutkintapyyntö

Itä-Uudenmaan poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että hyökkäyksestä on tehty tutkintapyyntö.

– Nyt selvitetään, onko asiassa syytä epäillä järjestysrikkomusta, kertoo rikoskomisario Leif Malmberg.

Ilmoitus on tehty poliisille sähköisesti ja sille ei ole vielä määrätty tutkinnanjohtajaa.

MTV Uutiset tavoitti Itä-Uudenmaan poliisista vuorossa olevan yleisjohtajan, komisario Miika Laineen.

Hän kommentoi asiaa yleisellä tasolla.

Laineen mukaan koirapuistoissa tapahtuvista selkkauksista ei kovin usein tule ilmoituksia poliisille.

– Varmasti koirien välisiä kahnauksia jonkin verran tulee, mutta minulla on sellainen käsitys, että omistajat pystyvät ne usein keskenään sopimaan. Koirathan on koiria ja kun ne siellä juoksentelevat niin siellä voi sattua vaikka mitä, Laine sanoo.

– Yleensä ihmiset pääsevät sopuun näistä asioista, jos ei ole selkeästi sellaista tapausta, että joku olisi usuttanut koiransa toisen kimppuun, hän lisää.

Kytkemättä jätetyistä koirista tulee poliisille enemmän ilmoituksia kuin koirapuistoissa sattuvista tilanteista.

– Jos niitä esimerkiksi pidetään jossakin pihalla vapaana ja sieltä sitten hyökkäilevät ohikulkijoiden kimppuun. Näitä juttuja tulee poliisille enemmän. 

– Koirapuistoista tulevat ilmoitukset ovat yleensä enemmän tapaturmaluontoisia. 

Artikkelia muokattu 17.3. klo 11: Artikkelin pääkuva on vaihdettu kuvituskuvaksi. Artikkelissa oli käytetty alunperin valokuvaa haastateltavasta, mutta haastateltavan mukaan kuvan käyttö ei ollut sovittu hänen kanssaan asianmukaisesti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja