Kohuissa rypenyt UFC-mestari tunnusti rikoksensa – "Suhteeni alkoholiin on epäterveellinen"

Vapaaottelun UFC-organisaation alemman raskaan sarjan mestari Jon Jones on myöntänyt syyllistyneensä rattijuopumukseen ja tehnyt sopimuksen syyttäjien kanssa. 

Jones pidätettiin New Mexicon Albuquerquessa 26. maaliskuuta. Yhdysvaltalaistähti tunnusti rikoksensa, minkä seurauksena hän vältti vankilan, mutta hänelle asetettiin vuoden mittainen valvottu ehdonalainen rangaistus. Lisäksi hän joutuu yhdyskuntapalveluun ja 90-päiväiseen hoito-ohjelmaan. 

Jos Jones rikkoo sopimuksen ehtoja, häntä uhkaa vankilatuomio. 

– Tulin vain hieman hulluksi neljän seinän sisällä ja halusin mennä ajelulle. Ajan nyt ensi kertaa kahteen viikkoon, Jones totesi poliisille pidätyshetkellä TMZ:n mukaan. 

Tehtyään sopimuksen Jones pahoitteli sitä, että hän on taas negatiivisissa otsikoissa. Jonesin aiempi rötöshistoria on kattava.  

– Olen pettynyt, koska aiheutin pettymyksen ihmisille, joista välitän eniten eli perheelleni, ystävilleni ja faneilleni. Hyväksyn kaikki tekoni seuraukset, ja tiedän, että minulla on edessäni henkilökohtaisten asioiden käsittelyä. Niihin kuuluu muun muassa epäterveellinen suhteeni alkoholiin, Jones totesi lausunnossaan. 

32-vuotiasta Jonesia syytettiin kaikkiaan neljästä rikoksesta, myös ampuma-aseen huolimattomasta käsittelystä, ajamisesta ilman vakuutuspapereita ja avoimen alkoholijuoman hallussapidosta. Näistä syytteistä luovuttiin sopimuksen yhteydessä.  

Jones voitti Dominick Reyesin edellisessä UFC-titteliottelussaan viime helmikuussa. Jonesin saldo vapaaottelukehissä on 26-1. 

Lue myös:

    Uusimmat