Mainos

Kohua herättänyttä ”Blue Whale” –itsemurhapeliä ei ole tavattu Suomessa – Poliisi: tiedotuksella haluttiin herätellä vanhempia

6:30

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti viime viikolla uudesta sosiaalisen median ilmiöstä, jossa nuoria yllytetään itsemurhaan. Poliisin mukaan Venäjältä levinnyttä "Blue Whale" -itsemurhapeliä ei ole kuitenkaan tavattu Suomessa.

– Tätä peliä ei ole Suomessa tavattu, mutta nuoret ovat löytäneet sen sosiaalisesta mediasta ja se on herättänyt heissä huolta, ylikonstaapeli Anne Laakso Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoi MTV:n Huomenta Suomessa maanantaina.

Laakson mukaan poliisi kuuli ilmiöstä sen jälkeen, kun vantaalaisen koulun oppilas oli törmännyt siihen internetissä ja kertonut asiasta koulussa. 

Poliisi päätti tiedottaa ilmiöstä laajasti, sillä aihe oli herättänyt huolta koulun oppilaiden keskuudessa. Ajatuksena oli, että vanhemmat heräisivät keskustelemaan lastensa kanssa internetissä mahdollisesti vastaan tulevista, järkyttävistä asioista.

– Päätimme, että asiasta ei tiedoteta ainoastaan vantaalaisten koulujen oppilaiden vanhemmille, vaan myös Facebookin kautta, jotta se leviäisi mahdollisimman laajalle ja tämä asia otettaisiin puheeksi lasten kanssa, Laakso sanoi.

Laakson mukaan vanhemmilla on vastuu lapsistaan myös sosiaalisen median maailmassa.

– Vastuu on vanhemmilla. Kasvatamme lapsia käyttäytymään hyvin ja ja annamme pelit ja vehkeet, joilla pääsee sosiaaliseen mediaan.

– Kun lapselta kysytään, että mitä kuuluu, niin voitaisiin samalla tiedustella, että mitä sinne sosiaalisen median maailmaan kuuluu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.