Kohu nousi: Enbuske kutsui burkaa "hemmetin mustaksi kaavuksi" – katso videolta jälkipyykki

Tuomas Enbusken ja Lenita Airiston keskustelu musliminaisten burkan käytöstä kirvoitti kiivaan keskustelun Enbuske360 -ohjelmassa.

Nuoret Muslimit ry nosti Facebookissa esille viime viikon torstain Enbuske360 -lähetyksen ja yhdistys kertoi loukkaantuneensa Enbusken sekä vieraana olleen Lenita Airiston tavasta puhua musliminaisten pukeutumista.

Enbuske oli ohjelmassa kutsunut muun muassa burkaa "hemmetin mustaksi kaavuksi".

– En pidä burkasta, mielestäni sivistyneessä yhteiskunnassa kasvojen pitäisi olla esillä. Haluan tietää, kenen kanssa keskustelen, Enbuske perusteli mielipidettään.

Muslimiaktivisti ja tulkki Maryam Askar pitää lausuntoa vastenmielisenä ja nostaa esille, että myös länsimaalaiset naiset ovat kääntyneet muslimiksi ja käyttävät burkaa sekä huivia.

– Nainen saa pukeutua miten itse haluaa. Miksi kukaan ei kritisoi sitä, että länsimaisissa mainoksissa naiset ovat puolialasti, Askar sanoo.

Airisto on tyytyväinen, että puheenaiheen myötä maahanmuuttokeskusteluun nousee nyt naiset keskiöön.

– Ollaan Tuomaksen kanssa saatu hässäkkä aikaan. Olen loukkaantunut, että maahanmuuttokeskustelussa on ohitettu naiset ja heidän kotouttamisensa. Nyt ollaan saatu huomio, toivon että keskustelu jatkuu, Airisto pohtii.

Katso videolta millainen keskustelu aiheesta käytiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja