Mainos

Kodin trendit syntyvät hotelleissa

Kun matkalainen saapuu hotelliin, uuden, puhtaan huoneen fiilis ja tyylikkyys yleensä häikäisevät hänet. Ei siis liene ihme, että trendit ovat siirtyneet hotelleista koteihin jo vuosikymmenten ajan.

– Kun suunnittelija puhuu "kotoisasta hotellista", hän valehtelee. Hän tarkoittaa suurieleistä, Disneyland-tyyppistä kotoisaa, ei sitä, mitä saat kotona, kuvaa hotelleja vuosikymmeniä suunnitellut Patrick Goff.

Koska kodin kylpyhuone on yleensä shampoo- ja hoitoainepullojen, pyyhkeiden ja likapyykkikorin kaaosta, mies luultavasti tietää, mistä puhuu. Goffin mukaan hotellien vaikutus kotien designiin on suurempi kuin kotien vaikutukset hotelleihin, kertoo independent.co.uk.

Vielä 1980-luvulla mies suunnitteli useita hotelleja, joissa kylpyhuone jaettiin useamman asukkaan kesken. Käytännöstä luovuttiin, kun ulkomaanturismi alkoi kukoistaa: Goffin mukaan brittituristit kävivät Espanjassa parvekkein ja kylpyhuonein varustetuissa hotelleissa, eikä entiseen ollut enää paluuta.

– Se oli ensimmäinen suuri muutos parempaan hotellistandardeissa. Se siirtyi myös koteihin: ihminen palaa matkaltaan, katsoo pientä kotiaan ja pohtii, että haluaa vähän samaa tunnelmaa sinnekin.

Nyttemmin suuria kylpyhuoneita on "vakiona" esimerkiksi omakotitalon päämakuuhuoneen yhteydessä.

Seiniin upotetut valot tulivat hotelleista

Ensimmäisen suuren "kylpyhuoneuudistuksen" jälkeen hotelleista kotien kylpyhuoneisiin ovat siirtyneet myös lämmitetyt pyyhetelineet, seiniin upotetut valot ja kahdella eri vaihtoehdolla varustettu wc-pöntön huuhtelunappi. Hotelleista koteihin ovat tulleet myös jättimäiset sängyt, Egyptin-puuvillalakanat ja automaatioteknologia, kuten ohjelmoitava valaistus.

Trendikäs koti vainuaakin tulevaisuuden sisustushitit tarkkailemalla hotelleja. Goffin mukaan digitaalisuus helpottaa kodin suunnittelua: minkä tahansa kuvan voi printata vaikkapa kuvioksi tapetteihin.

Kenellekään ei varmaankaan tule yllätyksenä se, että mustavalkoisia sisustuskuvia on käytetty muun muassa Indigo-ketjun hotelleissa.

Kylpylätrendi tulee koteihin?

Aiemmin hotellihuoneiden sisustus noudatti minimalistista linjaa, jonka moni halusi siirtää kotiinsa. Nyttemmin vallalla ovat värit, yksilöllisyys ja suuret kuviot, joita tullaan näkemään kotonakin, uskoo Elle Decoration -lehden apulaistoimittaja sekä matkailu- ja hotelliliitteen toimittaja Talib Choudhry.

Choudhryn mukaan myös hotellien kylpylätrendi tulee siirtymään koteihin. Hän uskoo myös hotellivalaistuksen vaikuttavan kotien suunnitteluun.

– Anoushka Hempel on tehnyt upeat valot uuteen La Suite -hotelliin. Hän käytti kohotettuja, alta päin valaistuja tasoja määritelläkseen makuu- ja oleskelutilat. Hän loi valojen avulla myös värejä valkoisille seinille.

MTV3

Lähde: Independent.co.uk

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.