Kodin tärkeät siivousvinkit: Näin estät flunssan tarttumisen!

Flunssakaudella perussiivous ei aina auta, vaan katse kannattaa kiinnittää myös hieman harvinaisempiin kohteisiin. Muistathan puhdistaa myös nämä asiat?

Flunssakausi on nyt pahimmillaan. Sairastunut henkilö voi tartuttaa flunssan helposti myös muihin perheenjäseniin, joten kodin puhtaudesta kannattaa pitää nyt erityistä huolta.

Kiinnitä huomiota seuraaviin kodin puhtauteen liittyviin seikkoihin.

Puhdista myös vaikeasti saavutettavat pinnat

Pyyhi desinfioivalla puhdistusaineella yleisimmät kosketuspinnat, kuten pöydät, ovenkahvat ja valokatkaisijat. Jos perheen sairastunut henkilö on lapsi, puhdista huolellisesti myös hänen suosikkilelunsa.

Älä unohda myöskään puhdistaa kaukosäätimiä, matkapuhelimia tai muita henkilökohtaisia laitteita. Käytä tarvittaessa vanupuikkoa ahtaiden kolojen puhdistamiseen.

Yksi tehokas keino estää flunssan leviäminen on myös kunnon tuuletus.

Hammasharjat vaihtoon

Flunssan jälkeen hammasharjat kannattaa nakata suosiolla roskiin. Voit nimittäin tartuttaa itsesi uudelleen käyttämällä samaa hammasharjaa kuin flunssassa ollessasi.

Muista, että voit tartuttaa hammasharjan välityksellä myös muut perheenjäsenesi. Pidä siis oma harjasi erillään muista ja huuhtele harja huolellisesti käytön jälkeen. Voit myös liottaa hammasharjaasi desinfioivassa suuvedessä bakteerien tappamiseksi.

Steriloi keittiöpyyhkeet ja -sienet

Keittiössä lojuvat tiskirätit ja sienet ovat erinomaisia kasvualustoja bakteereille. Tiskirätin avulla bakteerit leviävät helposti paikasta toiseen, varsinkin useampia eri pintoja pyyhittäessä.

Estä bakteereita leviämästä vaihtamalla rätti uuteen päivittäin, tai voit myös kokeilla rättien mikrottamista. Mikrota rättiä kovalla teholla minuutista kahteen päivittäin bakteerien tappamiseksi.

Muista puhdistaa myös pesukone

Pese flunssaisten henkilöiden pyyhkeet, vuodevaatteet ja vaatteet omana pesukertanaan. Flunssan jälkeen myös pesukone kannattaa pestä huolellisesti, sillä pesukoneeseen jäänyt kosteus on erinomainen kasvualusta bakteereille.

Pese pesukone kuumalla vedellä ja pienellä määrällä valkaisuainetta. Huuhtele huolellisesti.

Flunssa. 31:27

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat