Kodin sisustaminen kasvattaa suosiotaan

Suurin osa suomalaisista luottaa edelleen talouden myönteiseen kehitykseen helmikuisen kuluttajabarometrin mukaan. Usko sekä oman että koko maan talouden myönteiseen kehitykseen on yhä vahvempi.

Lainanottamista pidetään edelleen melko edullisena (72 prosenttia vastaajista), ja vuoden sisällä sitä aikoo ottaa 14 prosenttia talouksista. Rahaa aiotaan käyttää erityisesti kodin sisustukseen. Myös asunnonostoaikeet ovat hieman korkeammalla kuin tammikuussa, sen sijaan korjaamista suunnitellaan hieman harvemmissa talouksissa kuin kuukausi sitten.

Lainan ottamista suunnittelevista 47,2 prosenttia ilmoitti käyttötarkoitukseksi asunto-osakkeen tai muun kiinteän omaisuuden hankkimisen. Tammikuussa lukema oli vain 36,8 prosenttia.

helmikuu 2000 tammikuu 2000 As. korjaaminen 24,8 prosenttia 26,5 prosenttia Sisustaminen 45,2 prosenttia 42,6 prosenttia Asunnon osto 6,3 prosenttia 5,7 prosenttia Lainan otto 14,1 prosenttia 15,4 prosenttia

Tilastokeskuksen kuluttajabarometrissä haastateltiin helmikuussa 1 547 Suomessa asuvaa henkilöä, jotka edustavat 15 - 74 -vuotiasta väestöä sukupuolen, asuinläänin ja äidinkielen suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja