Kodin parhaat puhdistusaineet löytyvät jo kaapistasi – oletko jo testannut?

Aina kodin peruspuhdistukseen ei tarvita muuta kuin kurkkaus keittiönkaappiin! Testaa nämä puhdistusniksit.

Jos kaapistasi löytyy maissijauhoa ja oliiviöljyä, olet jo pitkällä kodin pikkupuhdistushommissa.

Oletko jo testannut näitä raaka-aineita kodin puhdistushommissa?

Maissijauho

Syöminen sohvalla voi tuntua luksukselta – siihen asti, että pudotat ruokaa valkoiselle sohvakankaallesi. Onneksesi maissijauho on tässä tilanteessa salainen aseesi, ainakin mitä tulee rasvan pois pyyhkimiseen. Sekoita samassa suhteessa maissijauhoja ja vettä, jotta saat aikaan puhdistustahnan. Lisää sitä rasvatahralle, jätä vaikuttamaan yön yli ja pyyhi pois kuivalla liinalla aamulla. Täydellistä!

Oliiviöljy

Tämä monen keittiön vakiovaruste tekee ihmeitä ruokapöydälle ja muille puisille huonekaluille. Sekoita kulhossa reilu puoli desiä oliiviöljyä muutamaan pisaraan omenaviinietikkaa. Etikka auttaa irrottamaan lian puusta, kun öljy puolestaan varmistaa, ettei se kuivu. Dippaa puhdistusliina seokseen ja pyyhi huonekalu puhtaaksi.

Greippi ja suola

Ruokasooda ja etikka ovat dynaaminen tehoduo, mutta tapoja puhidstaa vaikkapa kylpyamme on muitakin. Greipin sitruunahappo rikkoo lian pinnan ja suola toimii luonnollisena kuorinta-aineena. Lisäksi näiden kahden tuoksu vetää vertoja kylpylöille. Ripottele greipinpuolikkaaseen suolaa, kastele kylpyamme ja ripottele vielä noin 0,5 dl suolaa kylpyammeeseen. Kuori suolatulla greipinpuolikkaalla amme puristaen mehua myös hanaan ja sihtiin. Huuhtele kädenlämpöisellä vedellä.

Sitruunat

Sitruunasta on moneksi ruoanlaitossa, mutta näistä hedelmistä on paljon muuhunkin. Pyykkipäivänä kannattaa kauluspaitojen pesun yhteydessä lisätä reilu desi sitruunamehua pesuaineen joukkoon juuri ennen pyykkikoneeseen laittoa. Näin ne saavat takaisin uudenuutukaisen puhtautensa. Voit myös raikastaa tiskikoneen laittamalla kupillisen sitruunamehua alempaan telineeseen ja laittamalla tiskikoneen pyörimään huuhteluohjelmalle.

Ketsuppi

Ketsuppia voi käyttää poistamaan tummentumat kuparisista ja messinkisistä keittiöastioista. Purista nokare ketsuppia liinalle ja hiero pannuihin ja kattiloihin. Niiden pitäisi hohtaa kirkkaina minuuteissa!

Suuvesi

Erityisesti kalan haju voi tarttua tiukasti käsiin, mutta ongelman saat ratkaistua hieromalla käsiäsi teelusikallisella suuvettä. Pese vielä kädet saippualla ja vedellä. Minttuinen ja antiseptinen suuvesi tappaa kaikki epämääräiset hajut.

Lähde: PureWow

Lue myös:

    Uusimmat