Kodin järjestys haltuun! Näin pääset alkuun

Koko kodin järjestely voi tuntua liian monimutkaiselta prosessilta, johon vaikea löytää motivaatiota. Lue vinkit projektin aloitukseen!

Jos pysähdyt miettimään kaikkia kotisi sotkuisia nurkkauksia ja kaikkia niitä tavaroita, jotka pitäisi järjestellä omille paikoilleen, et kenties saa mitään aikaiseksi. Ajattele sen sijaan koko kodin järjestelyä maratonina, jota ennen pitää lämmitellä.

Ota lämmittelyn merkeissä haltuun hieman pienempi projekti ennen kuin lähdet tavoittelemaan mitään suurempaa.

1. Valitse pieni paikka, joka ei herätä tunteita

Riippuen kodistasi, tunteistasi ja sekamelskasta, valitse sellainen paikka, josta koet olevan helppo aloittaa. Jos eteinen aiheuttaa sinussa tunnemylläkän seinällä roikkuvien perhekuvien takia, älä aloita sieltä. Kikka on siinä, että täytyy aloittaa sellaisesta paikasta, johon et tunne minkäänlaista kiintymystä – kuten vaikkapa vaatekomerosta tai jääkaapin päältä. Tai lipastosta, jossa säilytät vilttejä ja peittoja.

2. Tyhjennä alue täysin

Ota kaikki tavarat valitsemaltasi alueelta – jopa ne, jotka tiedät säilyttäväsi. Laita kaikki tavarat tyhjiin pyykkikoreihin tai laatikkoon ensi alkuun.

3. Puhdista tyhjä alue

Puhdista tyhjentämäsi alue kunnolla äläkä unohda nurkkauksia, joissa hämähäkinseitit lymyilevät.

4. Jaa tavarat kolmeen kasaan

Nyt voit ottaa esiin koreihin laittamasi tavarat. Käy ne läpi ja järjestä säilytettäviin, lahjoitettaviin ja pois heitettäviin. Koska olet aloittanut operaation paikasta, joka ei herätä suuria tunteita, olisi vain järkevää, että säilytettävien tavaroiden kasasta ei tulisi kovin iso. Ole tiukka: jos et ole käyttänyt jotain tavaraa kuuteen kuukauteen, heitä se pois.

5. Laita säilytettävät tavarat paikoilleen

Järjestele paikoilleen ne tavarat, jotka olet päättänyt säilyttää ja ihaile puhdasta ja järjesteltyä aluetta.

6. Hankkiudu eroon muista tavaroista

Heitä pois rikkinäiset ja käyttökelvottomat tavarat ja lahjoita muut eteenpäin.

Jatka tällä kaavalla kodissasi alue kerrallaan.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat