Kodin inhottavin tuholainen valittu: "Kyllä se on kamalinta kun herää syöpäläisten keskeltä"

MTV3.fi/koti -osio kysyi lukijoilta, mikä on kaikista ärsyttävin kodin tuholainen. Ylivoimaisen äänisaaliin keräsivät syöpäläiset, kuten kirput, luteet ja täit.

Nettikyselyyn vastanneista 138 henkilöistä yli kolmannes nimesi pahimmaksi vihollisekseen erilaiset syöpäläiset. Voitto siis irtosi näille kodin ikäville pikku vieraille peräti 36,5 prosentin äänisaalilla.

Nimimerkki Ex-matkailija on ilmeisesti törmännyt syöpäläisiin ulkomailla:

– Kyllä se kamalinta on kun herää syöpäläisten keskeltä, olkoot ne torakoita tai luteita.

"Sotkevat, säikyttelevät ja liikkuvat hämärissä"

Seuraavaksi eniten ääniä, 21 prosenttia, olivat kyselyssä saaneet jyrsijät, kuten rotat ja hiiret. Hopeasijaa voi selittää ainakin kiusankappaleiden ulkonäöllä.

– Jyrsijät sotkevat, säikyttelevät, ovat inhottavan näköisiä, liikkuvat yöllä ja hämärissä, nimimerkki Herkkä perustelee.

Myös nimimerkki Mammy oli antanut äänensä jyrsijöille. Hän kertoi, että pienistä jyrsijöistä on helppo päästä eroon, mutta isokokoiset ovat aiheuttaneet hänelle päänvaivaa.

"Liekö itse manalan asukkeja nämä otukset"

Niukan pronssisijan nappasivat tällä kertaa 19,6 prosentilla monelle liiankin tutut elintarviketuholaiset kuten jauhokoisat ja kuoriaiset. Nämä tuholaiset olivat myös keränneet eniten sydämistyneitä kommentteja kyselyyn.

Nimimerkki KK on käynyt kamppailua elintarviketuholaisia vastaan jo pitkään.

– Elintarviketuholaiset ovat ehdottomasti pahimpia. Yksi ainoa näkkileipäpaketti toi mukanaan riisihäröjä joita vastaan on nyt tapeltu kohta vuosi. Jostain niitä silti aina ilmaantuu. Liekö itse manalan asukkeja nämä otukset.

Myös Äitylillä on kokemusta elintarvikkeissa pesivistä hyönteisistä.

– Mikään ei ole kammottavampaa kuin löytää oman ruoan seasta jotain ylimääräistä.

– Jauhokoisa on ehdottomasti painajaismainen tuholainen. Juuri kun olet varma päästessäsi eroon tuholaisista, keittiön katossa roikkuu uusi sukupolvi perhosentoukkia, Koisariesa kertoo.

Hajaääniä kyselyssä keräsivät tekstiilituholaiset, muurahaiset ja puutarhan tuhohyönteiset:

– Punkista voi saada elinikäisen vamman, ollaanpa valppaina, nimimerkki Mimmi muistuttaa.

– Minä en todellakaan pidä turkiskuoriaisista. Just kun on ostanut uuden vaatteen, niin eiköhän ne penteleet syö sen reikiä täyteen. Siksipä hämähäkkien tappaminen tässä talossa on kielletty ankarasti, Paula kertoo.

Juttu on uusinta huhtikuulta 2012.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja