Kiusaaja iski lyijykynän pojan rintaan kenkien takia – nyt kovia kokenut 11-vuotias on auttanut jo tuhansia: "En halunnut kokemani tapahtuvan kellekään muulle"

Lisää empatiaa – nettikiusaamiselle stoppi 8:32
Miten puuttua lasten ja nuorten kokemaan nettikiusaamiseen?

Kyler melkein menehtyi, kun kiusaaja iski lyijykynän hänen rintaansa. Nyt karmeasta kokemuksesta selvinnyt teini haluaa auttaa huono-osaisia.

Kolme vuotta sitten Kyler Nipper melkein kuoli rankan koulukiusaamisen vuoksi. Kiusaajat puukottivat amerikkalaista Kyleria rintaan lyijykynällä, kertoo KSNV-uutiskanava.

Syynä olivat Kylerin kengät: pojalla on jaloissaan epämuodostuma, jonka vuoksi hän kävelee eri tavalla kuin muut. Kävelytavan vuoksi Kylerin kengät kuluvat nopeasti, eivätkä ne kiusaajien mukaan olleetkaan tarpeeksi hienot ja "siistit".

"En voi kuvata, miltä tuntuu nähdä oma poikansa aivan sinisenä"

Koulussa kiusaaja löi kynän Kylerin rintakehään. Se vahingoitti pojan keuhkoa.

– En voi kuvata, miltä tuntuu nähdä oma poikansa aivan sinisenä ja elottomana, äiti Sherise kuvaili haastattelussa.

Kylerille kehittyi veririnta, jossa verta vuotaa keuhkon ja rintakehän väliin. Hän tarvitsi leikkaushoitoa ja vietti hengityskoneessa kolme päivää.

Hyökkäyksen vuoksi Kyler kamppaili masennuksen ja posttraumaattisen stressin kanssa. Hän ei uskaltanut poistua kotoa; sairaalalaskuja puolestaan kertyi niin paljon, että perhe menetti kotinsa.

Halusi auttaa muita

Kyler ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan. Nuori päätti alkaa auttaa muita. Vain päiviä karun kokemuksensa jälkeen hän alkoi kerätä kenkiä, joita voisi lahjoittaa muille huono-osaisille.

Kylerin ideasta muodostui lopulta Las Vegasissa sijaitseva klinikka, joka tarjoaa maksutonta apua nuorille ja muille sitä kaipaaville.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lahjoittanut kymmeniä tuhansia kenkäpareja

Kyler puhdistaa ja lahjoittaa eteenpäin lahjoituksena saamiaan kenkiä, jotta muiden ei tarvitsisi kokea samanlaista tuskaa kuin hän. 14-vuotias on antanut eteenpäin jo kymmeniä tuhansia kenkäpareja.

Hyväntekeväisyystyö auttoi Kyleriä myös voittamaan puukotustapauksen luomat pelot.

– En halunnut enempää negatiivisuutta maailmaan. En halunnut kokemani tapahtuvan kellekään muulle, Kyler kuvailee.

Ei kanna kaunaa

Kylerin kehittelemä "oleskeluhuone" tarjoaa myös maksuttomia mielenterveyspalveluja. Nuoret voivat viettää tilassa aikaa ja saada ilmaisia terapiapalveluja. Kun Kylerin tarina levisi medioihin, hänen perustamaansa keskukseen alkoi tulvia vaatelahjoituksia.

Muille Kyler haluaisi korostaa, ettei tragedia aina ole tarinan loppu.

– Minusta tuntuu siltä, että voimme parantaa osan Las Vegasia, hän kommentoi.

Nyt Kyler opiskelee kotona, vaikka haluaisikin jonain päivänä palata kouluun. KIusaajalleen hän ei kanna kaunaa.

– Ihmiset tekevät huonoja päätöksiä. Ei ole reilua tuomita jotakuta asiasta, jonka tämä teki kolme vuotta sitten, hän kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat