Tuoreen tutkimuksen mukaan kirsikoiden syönti voi vähentää huomattavasti riskiä saada kihdin aiheuttamia kivuliaita kohtauksia
Tutkimukseen osallistuneiden kihtipotilaiden kohtaukset vähenivät jopa 35 prosenttia jo kahden päivän kirsikkakuurin jälkeen. Potilaat olivat syöneet kirsikoita kahden päivän aikana noin kolme annosta, eli noin 30 kirsikkaa. Jo aiemmat tutkimukset ovat osoitaneet kirsikoiden kemikaalien vähentävän tehokkaasti veren virtsahappojen määrää.
Kun kirsikoiden saanti yhdistettiin tutkimuksissa virtsahappojen määrää alentavaan lääkitykseen, vähenivät kihtikohtaukset jopa 75 prosenttia. Tutkimustuloksista raportoitiin kansainvälisessä Niveltulehdus & Reumatisti -julkaisussa.
Kihti on aineenvaihdunnan häiriö, jossa virtsahapon suoloja eli uraatteja kertyy vereen. Virtsahappo puolestaan on ihmisen puriiniaineenvaihdunnan lopputuote. Elimistö tuottaa puriinia itse ja sitä saadaan myös ruoasta ja juomasta. Puriinia on runsaasti muun muassa oluessa, joten sitä ei suositella kihtipotilaille. Kiellettyjen ruokien listaan kuuluvat myös tietyt kalat, simpukat, sisäelimet ja hiiva.

