Kirsi kurkkasi Markon korvaan lomamatkalla, mutta ei nähnyt mitään – iljettävä totuus paljastui vasta lääkärissä: "Todella epätodennäköistä"

Marko Lahokoskelle tapahtui lomamatkan ensimmäisenä iltana monen painajainen: korvaan ryömi torakka, joka ei noin vain lähtenytkään.

Lahtelaisen Marko Lahokosken loma ei alkanut missään nimessä rentouttavasti.

Lahokoski lensi maanantai-iltana perheensä kanssa lomailemaan Teneriffalle, mutta jo ensimmäisenä iltana tapahtui kummia.

– Olin ehtinyt nukkua maksimissaan tunnin tai kaksi. Vähän kuin jokin olisi tipahtanut korvaan. Luulisi, että heräisi, jos jokin kävelee iholla tai korvalehdellä. Se oli niin yllättävää, että sain sellaisen paniikkireaktion, että rupesin huiskimaan korvaa, Lahokoski kertoo.

Korvasta löytynyt otus yllätti lopulta jopa paikallisen lääkärin.

"Se nyt olisi todella epätodennäköistä"

Vaikka Lahokosken ensimmäinen reaktio olikin, että korvaan on todella nyt möyrinyt jotain, googlettelu ja järki puhuivat enemmänkin sen puolesta, että tärykalvo oli vahingoittunut lentokoneen paineiden vaihtelun seurauksena.

– Kurkkasin Markon korvaan, ja sanoin että ei siellä mitään ole – se nyt olisi todella epätodennäköistä, että siellä jokin ötökkä olisi, Lahokosken vaimo Kirsi Muhli kommentoi naureskellen.

334064271_160309556814717_365067168772014696_n
Lomamatkan ensimmäisenä aamuna perhe joutui etsimään Teneriffalta lääkäriaseman.

Korvat eivät olleet kuitenkaan lukossa ja epämiellyttävä tunne oli vain toisessa korvassa. Välillä korva tuntui aivan normaalilta ja välillä kuului taas ikään kuin meren kohinaa, jota säesti myös kova kipu.

Saadakseen nukuttua edes hetken Lahokoski nappasi hieman särky- ja allergialääkkeitä. Tilanne ei ollut kuitenkaan helpottanut aamuun mennessä laisinkaan, jolloin oli pakko lähteä lääkäriin.

Lääkärikin yllättyi löydöksestä

Heti aamupalan jälkeen Lahokoski ja Muhli selvittivät, mistä löytyy lähin lääkäriasema. Siellä kuin onnenkaupalla työskenteli vieläpä suomalainen sairaanhoitaja, joka toimi myös tulkkina lääkärille.

– Lääkäri ihmetteli, mistä olin saanut päähäni sen, että korvassa olisi joku ötökkä ja totesi sen olevan todella epätodennäköistä, Lahokoski kertoo.

Lääkäri kuitenkin tarkasti korvan, mutta totesi siellä olevan niin paljon vaikkua, ettei hän näe tärykalvoa.

Lääkäri ruiskutti korvaan kovalla paineella vettä huuhdellakseen sen, mutta korvavaikun sijaan metalliastialle humpsahtikin torakka.

334209727_742471324158533_5853567877097721909_n
Korvahuuhtelussa korvasta ei loiskahtanutkaan vaikkua vaan komea torakka.

Paljastus yllätti ehkä eniten lääkärin, joka kertoi poistaneensa potilaan korvasta ötökän vain ehkä kerran tai kaksi uransa aikana.

– Olihan se aika järkytys. Mieluummin olisin ottanut vastaan tiedon tärykalvon vahingoittumisesta ja siitä, että siinä kestää kolme viikkoa parantua, Lahokoski kertoo ja pohtii, miten jatkossa uskaltaa levollisin mielin nukkua ulkomailla.

Muhli kertookin, että ensimmäiseksi lääkäriltä lähdön jälkeen he hakivat apteekista lääkärin määräämien korvatippojen lisäksi myös korvatulpat.

Hotelli kiisti torakkaongelman

Hotellin ensimmäinen reaktio oli kiistää torakoiden esiintyminen hotellin alueella. He kuitenkin lupasivat maksaa Lahokosken lääkärikäynnin ja tarjosivat perheelle yhdelle päivälle ilmaisen aamiaisen ja illallisen.

Lisäksi perheen huoneistosta vaihdettiin lakanat ja tuholaistorjuja kävi myrkyttämässä huoneet ötököiden varalta.

Perhe selvitti lisäksi netistä, että torakat liikkuvat pääsääntöisesti pimeän aikaan, minkä takia he ovat jättäneet yöksikin hieman valoja päälle. Lisäksi he ovat tilkinneet ammeen ja suihkujen viemärit sekä lattiakaivot tulpilla ja pyyhkeillä.

Potilas luuli kuuroutuvansa – katso videolta, mitä lääkäri kaivoi korvasta. Juttu jatkuu videon alla.

Ensimmäinen yö lääkärissä käynnin jälkeen sujuikin Lahokosken mukaan hyvin.

Keskiviikkoiltana perhe osallistui hotellin maksamalle illalliselle ja huoneistosta lähtiessään he ottivat avainkortit mukaansa, jolloin huoneistosta lähti samalla sähköt eli myös valot.

Perheen poika palasi illalliselta huoneistoon ensimmäisenä ja vessaan mennessä törmäsi lattialla jälleen ikävään yllätykseen: kas, torakka!

Uusi huoneisto rauhoitti hermoja

Perhe lampsi luonnollisesti suoraa päätä hotellin vastaanottoon tiedustelemaan, mitäs nyt tehdään.

Täyteen bookatusta hotellista löytyi onneksi yksi vapaa huoneisto toisesta rakennuksesta.

Kuva uudesta huoneistosta, josta oli merinäköala.
Onni onnettomuudessa: uudelta huoneistolta on merinäkymät.

– Päätettiin, että vaihdetaan, onhan se hermojen kannalta parempi, että saatiin eri huone, vaikka se samalla hotellialueella onkin. Kymmenen aikaan illalla kamat kasaan ja muutto 400 metrin päähän, Lahokoski kertoo.

Yhden uudessa huoneistossa nukutun yön jäljiltä tilanne vaikuttaa Lahokosken mukaan jo paremmalta.

Hotellinjohto soitti perheelle torstaina ja tarjosi lisähyvitykseksi vielä ilmaiset aamupalat loppuviikon ajaksi.

Matkamuistona torakka muovipussissa

Vaikka matkamuistona lomasta onkin torakka minigrip-pussissa ja "hyvä tarina", lomatunnelma ei ole onneksi laantunut.

334171976_940124454002801_3298324886646262711_n
Torakan koon hahmottaa hyvin viereen asetetun tölkkinipsun ansiosta.

Perhe on myös pitänyt onnena onnettomuudessa sitä seikkaa, että koko porukasta tämä ikävä sattuma osui juuri Lahokoskelle, joka kesti tapahtuman tilanteeseen nähden hyvin rauhallisesti.

– Jos se olisi tullut omaan korvaan, olisi varmaan ollut niin traumaattista, etten tiedä, miten siitä olisi selvinnyt, Kirsi Muhli kertoo kauhistellen.

Lääkäri havaitsi Lahokosken korvassa torakan poistumisen jälkeen myös tulehduksen, johon mies sai viiden päivän kuurin korvatippoja.

– Toivotaan, että se menee sillä ohi, eikä torakka ole kerennyt munia sinne sitten mitään jälkeläisiä. Nyt ainakin tuntuu ihan hyvältä.

Kotiin palatessaan perhe toivoo Suomeen kovia pakkasia, jotta matkatavaroihin mahdollisesti mönkineet torakat pääsevät hengestään.

Katso myös: Potilas valitteli lääkärille huimausta ja kipua – käsittämätön näky korvassa paljasti oireiden syyn

Lue myös:

    Uusimmat