Mainos

Kirkon ensimmäinen tasa-arvopalkinto myönnettiin Satu Saariselle – valinnassa korostuu työ sukupuolten tasa-arvon hyväksi

Kirkon ensimmäinen tasa-arvopalkinto on myönnetty Oulun tuomiorovasti Satu Saariselle. Palkinnosta päätti Kirkkohallituksen täysistunto ja sen jakoi arkkipiispa Kari Mäkinen.

Palkintoperusteissa korostettiin erityisesti Saarisen työtä sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi. Väitöskirjassaan naisten asemaa kirkossa tutkineen Saarisen kerrotaan puolustaneen rohkeasti sukupuolten tasa-arvoa käytännön työssä.

– Saarisen valinta istuu hyvin vuoteen 2018, jolloin on kulunut 30 vuotta pappisviran avaamisesta naisille. Saarinen on nuori kirkon johtaja alueella, joka on perinteisesti ollut miesjohtajien aluetta, kirkkohallituksen johtava asiantuntija Kari Latvus kertoo palkintoperusteista.

Saarinen sai 5 000 euron rahapalkinnon, jonka hän aikoo kohdistaa Vuolle Setlementin Oulun tyttöjen ja poikien talojen seksuaalikasvatustyöhön.

– Muun muassa kouluterveyskyselyissä ja Tyttöjen talojen tekemässä kartoituksessa on noussut esiin seksuaalisuutta rikkovien väkivallan tekojen yleisyys kaikkien sukupuolten kohdalla. Rikkoutumaton kasvurauha seksuaaliterveyden alueella on hyvän elämän ja tasapainoisen aikuisuuden pohja, Saarinen sanoo.

Kirkkohallitus perusti tasa-arvopalkinnon viime vuonna. Se myönnetään jatkossa joka toinen vuosi. Palkinnon myöntöperusteita ovat muun muassa sukupuolten välisen tasa-arvon lisääminen tai uusi innovaatio tasa-arvokysymyksissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.