Kirkon abortinvastainen äitienpäivämainos sai aikaan raivon: "Tämä vahvistaa syyn sille, miksi en käy enää kirkossa"

Onko lapsettomuus"luonnotonta"? 1:29
Onko lapsettomuus "luonnotonta"? Haastateltavana Heini Maksimainen, Vauvattomuusbuumi-kirjan kirjoittaja. Teoksessaan hän selvitti, millaista elämä on, jos lapsia ei ole eikä tule.

Ihmiset pöyristyivät kirkon abortinvastaisesta äitienpäivämainoksesta Uudessa-Seelannissa, kertoo maan paikallinen uutismedia Northland News.

Tulevana sunnuntaina muistetaan äitejä – on siis äitienpäivä. Mediat ja yritysten markkinointikanavat ovatkin tulvillaan yllättäviäkin lahjavinkkejä ja äitienpäivätoivotuksia.

Myös viranomaiset ja erilaiset tahot ottavat osaa talkoisiin – toisen jopa hieman kyseenalaisella tavalla.

"Tämä vahvistaa syyn sille, miksi en käy enää kirkossa"

Uusiseelantilainen Kaitaia-kirkon edustalla olevaan kylttiin ilmestyi äitienpäivätoivotus tulevaa pyhäpäivää varten.

Valotaulussa luki isoin ja mustin kirjaimin: ”Kiitos äiti, kun et abortoinut minua. Hyvää äitienpäivää – nähdään sunnuntaina kello 10”.

 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Valotaulusta otettu kuva lisättiin kirkon Facebook-sivun kansikuvaksi. Kuten arvata saattaa, taulussa ollut toivotus oli kuin tikittävä aikapommi, joka sai aikaan kommenttivyöryn.

– Painottaako kirkko tätä sanomaa äitienpäivänä – miksi, eräs kysyi.

Paikallisten ihmisten mielestä teksti oli tuomitseva ja sillä pelättiin olevan haitallinen – kenties jopa masentava – vaikutus ihmisiin.

– Kirkonhan pitäisi olla rakkauden, kunnioituksen ja myötätunnon tyyssija. Tämä on kaukana siitä, mitä kirkon pitäisi edustaa, Facebookissa toruttiin.

– Tämä vahvistaa syyn sille, miksi en käy enää kirkossa.

Kirkko ei koe tehneensä väärin: ”Kaikki mikä oli tarpeellista sanoa, sanottiin”

Ilmeisesti tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Kaitaia-kirkko hämmentää ihmisiä julkituloillaan. Paikallisten mielestä tämänvuotinen äitienpäivätempaus oli kuitenkin totaalinen rimanalitus.

He toivoivat kirkon hankkiutuvan kyltistä eroon, mutta kirkko ei moiseen suostunut.

Sen sijaan kirkko reagoi kuvan aiheuttamaan tunnereaktioon poistamalla kommenttikentästä kaikki ilkeät ja tuomitsevat kommentit.

Newshubin mukaan ihmiset provosoituivat seurakunnan toiminnasta entistäkin enemmän. 

– Jos julkaiset tällaisen kuvan, pysyt sen takana. Jatkakaa vain kommenttien poistamista, me jatkamme kommentointia. 

Seurakunta kommentoi tapahtunutta lyhyesti Stuffille sanomalla, että kyseinen äitienpäivätoivotus oli irrallaan muusta kontekstista.

He eivät kokeneet tehneensä mitään väärää, sillä ”kaikki mikä oli tarpeellista sanoa, sanottiin”. Kirkko otti asiaan kantaa myös Facebookissa.

– Jos äitimme olisivat abortoineet meidät, emme olisi täällä kiittämässä heitä, kirkko muotoili.

– Olette vanhanaikaisia, eikä teillä ole mitään järkeä jatkaa naurettavien lausuntojen antamista, paikalliset totesivat, ja niin kävikin. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat