Kirkkonummelta maailmalle: Meretniemen perhe on reissannut jo 2,5 vuotta – nyt perhe päätti jäädä vuodeksi Polynesian unelmasaarille

Meretniemen viisihenkinen perhe lähti Kirkkonummelta lähes 2,5 vuotta sitten maailmanympäripurjehdukselle. MTV Uutiset päätti kysyä perheen kuulumisia ja sotti heille Ranskan Polynesiaan, jossa he ovat tällä hetkellä.

Tähän mennessä Meretniemet ovat käyneet yli 20 maassa ja merimaileja on takana 12 000 eli noin puolet maapallosta. Meretnimet asuvat nyt Huahinen saarella Tyynellä valtamerellä. Perhe päätti jäädä saarille pidemmäksi aikaa, koska alue on lumonnut heidät fantastisella kauneudellaan.

– Täällä on valtavasti näkemistä, ihmiset ja luonto ovat aivan upeita. Tämä saari on aivan ylivertainen kaikessa, Tuomo Meretniemi hehkuttaa ja jatkaa, että perhe on tavannut monia matkailijoita, jotka ovat jääneet alueelle jopa neljäksi, viideksikin vuodeksi.

Tyynellä valtamerellä on kauneuden lisäksi myös ihmisen aiheuttamia ongelmia. Artikkeli jatkuu videon jälkeen:

Tyynenmeren koralliriutoilla yli 11 miljardia muovipalaa – juomapilleistä halutaan eroon 0:50

Purjehduskausi tuo lapsille kavereita 

Meretniemet kertovat muun muassa uineensa keihäsrauskujen, haiden ja ryhävalaiden kanssa. He ovat saaneet tutkia koralliriuttoja Tyynenmeren atolleilla. Myös Meretniemen perheen lapsille matka on jo tähän mennessä ollut suuri elämys, jota eivät koulukirjat voi tarjota.

– Täällä on nyt purjehduskausi parhaimmillallaan. Satamassa on kymmeniä, jopa satoja purjeveneitä, joista löytyy leikkikavereita lapsille, Riikka Meretniemi jatkaa.

Meretiemen perheeseen kuuluvat Tuomon ja Riikan lisäksi lapset Aarre, 10, Kerttu, 7, ja Martta, 5.

Arkirutiinineissa ei tarvitse kiirehtiä

Mitä sitten Meretnoiemet päivisin tekevät? Riikka Meretniemi kertoo, että saaren elämä sujuu suurelta osin ihan tavallisten arkirutiinien hoitamisessa.

– Suurin ero koti-Suomeen on siinä, että koskaan ei ole kiirettä.

Aamulla herätään kukonlaulun aikaan, kokataan kahvia ja syödään puuroa aivan kuin Suomessakin.

– Arkeen kuuluu paljon ruoan laittamista, astioiden tiskaamista, nyrkkipyykkiä, veneen huoltoa ja lapsilla kouluhommien tekemistä, Riikka luettelee.

Puhelimessa Meretnimen pariskunta kuulostaa hyväntuuliselta, kiireettömältä, stressittömältä ja innostuneelta.

Heiltä on juuri ilmestynyt kirja nimeltään Matka kotina – lapsiperheen elämää purjeveneessä. Sen kansien välissä on perheen 20 ensimmäisen kuukauden seikkailut Välimereltä Tyynelle merelle.

Mukana on myös 300 valokuvaa matkan varrelta.

Paljon aikaa perheen kanssa

– Kirjan työstäminen on ollut iso, mutta opettavainen prosessi jo ihan välimatkojen ja huonojen yhteyksien takia. Sen tekemiseen on osallistunut koko perhe lapsia myöten, Riikka kuvaa.

2,5-vuoden matkakokemuksen perusteella Meretnimet ovat erittäin tyytyväisiä päätökseensä lähteä. Vaikka arkeen on kuulunut myös vastoinkäymisiä, hyvät asiat ovat aina voittaneet.

– Jo se, että ollaan saatu viettää perheenä niin paljon aikaa yhdessä on ollut hienoa, Tuomo sanoo.

Vastoinkäymiset käännetty voitoksi

Vastoinkäymiset matkan aikana ovat liittyneet lähinnä veneosien korjaamiseen ja moottoriin. Niiden takia joskus matkan tekoon on tullut kuukausienkin viiveitä.

– Ne ovat aluksi harmittaneet tosi paljon, mutta sitten ollaan huomattu, että jotakin uutta koettavaa ja opittavaa on aina tullut tilalle, Riikka kertoo.

Meretniemet aikovat viettään ensi kesään asti Ranskan Polynesiassa. Heidän on tarkoitus kierrellä vuoden aikana alueen itäisiä saaria.

Ranskan Polynesiasta heidän on määrä jatkaa matkaansa Tongalle, Fidgille ja Uuteen Seelantiin eteläiselle ja lounaiselle Tyynelle valtamerelle.

Paluuta Suomeen on suunniteltu vuodeksi 2022.

Lue myös:

    Uusimmat