Kirjeenvaihtaja raportoi Tukholmasta: Ruotsalaiset eivät ole lähdössä Suomeen – ja Itä-Suomi kärsii venäläisten poissaolosta

9:42
MTV vieraili Tukholman satamassa, jossa vain muutamat kymmenet matkustajat lähtivät Suomea kohti.

Matkustusrajoitukset kevenivät tänään, mutta se ei välttämättä heti näy turistien määrän kasvuna. Esimerkiksi Ruotsista pääsee pitkästä aikaa Suomeen ilman karanteeniin joutumista. MTV:n kirjeenvaihtajan mukaan ruotsalaiset eivät ole innostuneet lähtemään reissuun. 

Ruotsin-kirjeenvaihtaja Jukka Lehto vieraili Tukholman satamassa perjantai-iltana ja lauantaina iltapäivällä. Lehdon mukaan minkäänlaista matkustajapiikkiä ei ollut havaittavissa. Esimerkiksi perjantai-iltana eri laivayhtiöiden risteilyillä kohti Suomea oli lähdössä vain muutamia kymmeniä matkustajia. 

–Ei oikeastaan mitään muutosta edellisviikkojen perjantaihin.

Lehdon mukaan myös tulevat viikot vaikuttavat hiljaisilta. Varauksia on tehty vähän, ja aiempien vuosien matkustajamääristä ollaan kaukana. Jo nyt yt-neuvotteluista kärsineille laivayhtiöille uutiset ovat huonoja. 

– Laivayhtiöt ovat todella ahtaalla, jos matkustajamäärät jäävät tällaisiksi. 

Ruotsalaismatkaajat ovat tärkeä turistiryhmä Suomelle

Tulevat kuukaudet näyttävät, miten matkustaminen lopulta elpyy. Lehto arvioi, että Suomen matkailu on pahassa pulassa, jos turistimäärät sakkaavat pitkään. 

Ruotsalaiset ovat yksi Suomen tärkeimmistä turistiryhmistä venäläisten, saksalaisten ja kiinalaisten lisäksi. Suomea painaakin nyt yhtä aikaa monta ongelmaa. Lappi kaipaa esimerkiksi brittituristeja, kun taas itäistä Suomea kurittaa venäläisten ostosmatkailijoiden puute. 

– Se on monelle liikkeelle ja rajakaupalle huono juttu. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja