Mainos

Kirjauutuus: Japanilainen puutarha suomalaisittain

Japanilaisen puutarhan tärkeät elementit kuten vehreys, havupuut, kivet ja vesi ovat tyypillisiä piirteitä myös Suomalaisessa luonnossa. Japanilainen puutarha on metafora, joka muodostuu ympäröivästä luonnosta, maisemasta, taivaasta, vedestä sekä kivien, kasvien ja kukkuloiden muodoista.

Uutuuskirjassa tarkastellaan japanilaisen puutarhan perusajatuksia, elementtejä ja niiden välisiä suhteita sekä eri suuntauksia kuuluisasta zeniläisestä kivipuutarhasta eleganttiin hovipuutarhaan. Perusteellinen kirja lähtee liikkeelle historiasta ja japanilaisen puutarhakulttuurin varhaisista muodoista.

Anne Paalon kirjoittaman kirjan on kuvittanut Jari Jetsonen. Puutarhavisioiden lisäksi uneliaan kauniit kuvat aiheuttavat matkakuumeen!

Arvostetun puutarhan tyylisuunnat ja suunnittelu käydään läpi yksityiskohtaisesti kivistä hiekkaan. Kasveille ja puille on omistettu oma kappale, jossa kerrotaan, mitkä japanilaiseen tyyliin sopivat kasvit menestyvät myös Suomessa.

Japanilainen puutarha suomalaisittain on monipuolinen ja mielenkiintoinen opus idän puutarhakulttuurista, mutta varsinaiseen aiheeseen päästään vasta viimeisessä kappaleessa. Kirjan lopussa esitellään yhdeksän Suomesta löytyvää japanilaista puutarhaa, mutta käytännön tieto puutarhan perustamisesta pohjoiselle pallonpuoliskolle jää uupumaan.

Kaunis kirja antaa kuitenkin paljon puutarhanhoidosta ja etenkin japanilaisesta tyylistä kiinnostuneille. Kotipuutarhureiden lisäksi kirja sopii mainiosti myös omasta suihkulähteestä ja bambuaidasta haaveileville.

MTV3-VM (13.6.2006)
Kuvat: Jari Jetsonen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.