Mainos

Kirjatalvi kokoaa keräilijät Jyväskylään

Vanhan kirjan talvi kokoaa kirjallisuuden keräilijät Jyväskylään viikonvaihteeksi. Talvinen kirjallisuustapahtuma järjestetään nyt 11. kerran. Se on Vammalan Vanhan kirjan päivien ohella suurin vuosittainen kirjallisuuden keräilytapahtuma.

Vammalan kirjatapahtuma on aina sydänkesällä juhannuksen jälkeen. Vanhan kirjan talvi järjestetään Jyväskylän kaupunginkirjastossa huomenna ja sunnuntaina. Mukaan on tulossa 18 antikvariaattia ja neljä kustantamoa. Enempää kirjakauppiaita tiloihin ei kunnolla mahdu, sillä yleisöä käy järjestäjien mukaan vuosittain 5000-10 000.

Tapahtuman aikana on maksutonta kirjojen, korttien ja numismaattisten kohteiden arviointia, mikä on saavuttanut suuren suosion. Kirjatalven järjestää jyväskyläläinen Vanhan kirjallisuuden ystävät -yhdistys.

Järjestäjäyhdistyksen perustajajäsen ja Päijänne Antikvariaatin omistaja Jouko Ylönen arvioi, että suomalaisissa kodeissa piilee vielä arvokkaita kirjaharvinaisuuksia. Vanhan suomalaisen kirjallisuuden keräilyarvoa ei täysin tiedosteta. Komeat kovakantiset kirjat saatetaan säilyttää kirjahyllyssä, mutta pehmeäkantiset harvinaisuudet viedään jätelavoille.

Ylösen mielestä vanha suomalainen keräilykirjallisuus on edelleen kohtuullisen hintaista, koska sijoittajat eivät ole niitä löytäneet. Keräilyinnostuksen kohteita ovat Ylösen mukaan tällä hetkellä esimerkiksi Tammen keltaisen kirjaston ja Mika Waltarin teosten ensipainokset sekä vaikkapa Lappia ja Karjalaa käsittelevät teokset. Hyväkuntoisten lastenkirjojen löytäminen on oma lajinsa, koska kirjat yleensä kuluvat lasten käsissä. Ylönen uskoo, että edemenneiden lastenkirjailijoiden Tove Janssonin ja Astrid Lindgrenin teokset tulevat kiinnostamaan kovasti keräilijöitä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.