Kirjastojen Kirjasampo.fi avataan

Verkossa avataan huomenna virallisesti uusi palvelu lukijoille. Kirjasampo.fi auttaa löytämään uusia lukukokemuksia aiempaa monipuolisemmin ja helpommin - innostumaan ja yllättymään kirjallisuuden runsaudesta. Projektia rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kirjasammon kautta on mahdollista tavoittaa myös kirjallisuuden "pitkää häntää", vanhempaa ja vähemmän kysyttyä kirjallisuutta.

Yksi Kirjasammon vahvuuksista onkin sen laajuus. Kaksikielinen palvelu kattaa suomen- ja ruotsinkielisen aikuisten kaunokirjallisuuden. Sen sisällöt karttuvat koko ajan, kun vanhemman kirjallisuuden tietoja tallennetaan kirjastoissa ja BTJ Finland tuottaa Kirjasampoon uuden ilmestyvän aineiston tiedot.

Teoksia kuvaillaan eri tavoin palvelun taustalla olevaan tietokantaan. Kirjoille on annettu esimerkiksi niiden teemoihin, tapahtuma-aikoihin ja -paikkoihin sekä fiktiivisiin henkilöihin liittyviä asiasanoja. Kirjasammon ensimmäinen versio avattiin koekäyttöön kesäkuussa, ja sen haku- ja suosittelutoimintoja kehitetään edelleen.

Myöhemmin siihen liitetään erilaisia ominaisuuksia, kuten mahdollisuus arvioida ja suositella teoksia sekä ylläpitää omia virtuaalisia kirjahyllyjä.

Tällä hetkellä Kirjasampoon sisältyy noin 31 700 romaanin, 27 600 novellin, 1 600 sarjakuva-albumin ja lähes 7 800 runokokoelman tiedot ja yli 14 000 aikalaisarviota teoksista (Arvosteleva kirjaluettelo ja Resonerande bokkatalog).

Kirjasampoa rakentavat Turun kaupunginkirjasto, Vaasan kaupunginkirjasto ja Kirjastot.fi. Lisäksi mukana on Semanttisen laskennan tutkimusyksikkö SeCo ja BTJ Finland Oy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja