Kirjapaljastus: Prinssi Harry loukkaantui verisesti viimeisessä kuninkaallisessa edustustilaisuudessaan – pidätteli kyyneleitä tapahtuman ajan

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Prinssi Harry oli uutuuskirjan mukaan murheen murtama viimeisessä kuninkaallisessa edustustilaisuudessaan maaliskuussa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät taakseen kuninkaalliset velvollisuutensa viime keväänä, jonka jälkeen he muuttivat Pohjois-Amerikkaan esikoisensa Archien kanssa. Herttuaparin lähtö hovista oli täynnä draamaa ja perimmäisiä syitä lähdölle pohditaan laajalti edelleen. 

Hiljattain julkaistussa kuninkaalliskirjailija Robert Laceyn kirjassa Battle of Brothers kerrotaan, että Harryn ja Meghanin viimeinen kuninkaallinen edustustehtävä oli varsinkin Harrylle erittäin raskas. Harry ja Meghan osallistuivat 9. maaliskuuta Kansainyhteisön juhlapäivän jumalanpalvelukseen muun kuninkaallisen perheen kanssa. 

Kirjan mukaan tilaisuudessa oli alunperin tarkoituksena, että Harryn isoveli prinssi William puolisonsa herttuatar Catherinen kanssa kävelevät tilaisuuteen yhdessä kuningatar Elisabetin, prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan kanssa. Harryn ja Meghanin oli tarkoitus saapua paikoilleen tilaisuudessa heitä ennen. Kirjan mukaan Harry ja Meghan olivat asiasta hyvin "herkkiä sekä tunteellisia" ja lisäksi sen mukaan William ja Catherine yrittivät rauhoittaa tilannetta niin, että he tarjoutuivat liittymään Harryn ja Meghanin seuraan istumapaikoille sen sijaan, että he olisivat kävelleet sisään kuningattaren sekä Charlesin ja Camillan kanssa.

Kuninkaallinen saapumisjärjestys oli kuitenkin ilmoitettu jo etukäteen kaikille tilaisuuteen osallistuneille. Ohjelmassa oli ilmoitettu, että William ja Catherine saapuvat Westminster Abbeyhyn yhdessä Elisabetin, Charlesin ja Camillan kanssa. Harrysta ja Meghanista ei ollut lainkaan mainintaa ohjelmassa. 

– Joten, siinä kuninkaallinen loukkaus oli mustaa valkoisella, kaikkien nähtävillä. Paikalla olleet pistivät merkille, että Harryn kasvot olivat melko "jännittyneet sekä ilottomat" ja että kun William istuutui paikalleen lähelle Harrya, hän tuskin edes tervehti veljeään, kirjassa kerrotaan. 

– Koko tilaisuuden ajan Meghan hehkui parhaimmalla televisiohymyllään, mutta tilaisuuden edetessä Harry vaikutti yhä synkemmältä.

Kirjassa kerrotaan myös, että erään tarkkailijan mukaan Harry räpytteli silmiään nopeasti, mikä hänen tulkintansa mukaan viittasi siihen, että prinssi pidätteli kyyneleitä tilaisuuden ajan. 

Harry ja Meghan ostivat kesällä kodin Kaliforniassa sijaitsevasta Santa Barbarasta. Vuoden mittaan on uutisoitu runsaasti herttuaparin uusista työkuvioista, jotka pitävät sisällään muun muassa rahakkaan sopimuksen suoratoistopalvelu Netflixin kanssa.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja