Kuningattaren elämäkerturi varoittaa – Williamin ja Harryn vihanpidolla voi olla kohtalokkaat seuraukset hoville

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit?

Kuningatar Elisabetin elämäkerturi ja journalisti varoittaa, että prinssiveljesten vihanpidosta voi muodostua hoville yhtä paha koettelemus kuin prinsessa Dianan kuolema oli aikoinaan.

Prinssi Harryn ja prinssi Williamin huonot välit ovat olleet kestopuheenaihe brittilehdistössä jo vuoden verran. Myös prinssi Harry vahvisti poikkeuksellisesti viime syksynä Afrikan-kiertueensa yhteydessä kuvatulla dokumentilla, että veljekset "ovat elämässään eri poluilla" ja tähän viittasi eittämättä myös Harryn ja Meghanin päätös alkuvuodesta julkistama päätös vetäytyä brittihovista.

Tämän kesän lopulla Sussexin herttuapari asettui aloilleen Los Angelesiin löydettyään oman kodin Santa Barbaran alueelta pitkän etsinnän jälkeen. Syyskuussa Williamin ja Catherinen kerrottiin loistaneen poissaolollaan Harryn virtuaalisesti perhepiirissä vietetyissä synttärijuhlissa, ja jo aiemmin lähteet kertoivat, etteivät veljekset olisi puhuneet toisilleen kuukausiin.

Kuningattaren elämäkerturi ja journalisti Robert Lacey on pureutunut uudessa teoksessaan prinssiveljesten vihanpitoon ja varoittaa Mirrorin ja Daily Mailin mukaan, että Harryn ja Williamin välinen tilanne on pahempi kuin kukaan uskookaan.

Lacey on tullut tunnetuksi vuonna 1977 kuningatar Elisabetista julkaisemastaan elämäkertateoksesta. Hän pääsi tuolloin projektinsa aikana hyvin lähelle hovia.

Battle Of Brothers -kirjassaan Lacey väittää, että veljesten välit alkoivat rakoilla jo paljon aiemmin kuin monet uskovat.

– Jos veljesten välirikkoa ei saada selvitettyä jollain tavalla, se tulee olemaan kuin Edward VIII:n lähdön valtaistuimelta tai prinsessa Dianan kuoleman kaltainen trauma, jotka muuttivat aikanaan monarkiaa, Lacey varoittaa.

Laceyn mukaan hovi ei ole tehnyt kaikkeaan korjatakseen tilannetta.

– Jotkut sanovat, ettei sillä ole väliä, vaan se tulee menemään ohi. Mutta se ei ole se, mitä historioitsijat tulevat sanomaan kymmenen vuoden kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja