Kirjailija Juha Vuorinen paljastaa suosionsa salaisuuden

Juha Vuorisen uutuusteoksessa Jumala ja piru lyövät vetoa. Kirjapiirin 12. jaksossa Vuorinen kertoo mistä tarina sai alkunsa. Entä mikä on suositun kirjailijan menestyksen salaisuus?

Juha Vuorisen teoksessa Kaksipäisen vekaran varjossa Jumalan ja pirun taivaallinen vedonlyönti johtaa siihen, että Adolf Hitlerillä on kaksipäinen poika. Toinen pojista on vaaleaihoinen ja toinen tumma, toinen on sadistinen homoseksuaali ja toinen hetero. Toisessa on enemmän pirua ja toisessa Jumalaa.

– Kun ajatellaan, että siellä on Jumala ja piru ikään kuin taustalla pelaamassa ja Adolf kaikesta huolimatta rakastaa kumpaakin poikaansa – niin paljon kuin tuommoisen pikkumiehen sydämestä nyt lähtee – hän joutuu jatkuvasti tilanteisiin, missä hän joutuu tekemään valintoja. Kumpaa poikaa hän kuuntelee? Sitä, jossa on pisara pirua vai sitä, jossa pisara Jumalaa? Tämä on samalla kammottava muistutus siitä, kuinka meissä jokaisessa on musta ja valkoinen, hyvä ja paha, enkeli ja demoni. Kumpaa me näistä kuuntelemme? Vuorinen pohtii.

Mikä on Vuorisen menestyksen resepti?

– Juuri tänään tätä asiaa mietin ensimmäisen kerran elämässäni. Mietin sitä vakavasti, kun olin yhdessä palaverissa, jossa tuota ruodittiin. Luulen, että se on jonkin sortin kömpelyys. Hyvä esimerkki, että pystyn nauramaan asioille. Vaimoni meni kauppaan ja halusi ostaa luettavaa vessapaperia; hän meni kysymään sitä kauppiaalta, jolloin kauppias kysyi: "Mitä, onko miehesi lopettanut kirjoittamisen?" Kun pystyy tämmöisten asioiden kanssa olemaan sinut, niin se tavallaan tekee varmaan minusta sellaisen liikuttavan, että "no ostetaan nyt siltä", Vuorinen veistelee.

Vuorisen kirjat ovat erityisen suosittuja erityisesti miesten keskuudessa.

– Näin aikoinaan lehdessäni uutisen, että "Juha Vuorinen on suomen vankiloiden suosituin kirjailija". Olisin toivonut, että siinä olisi lukenut, että "luetuin" (kirjailija), Vuorinen vitsailee.

Katso Kirjapiirin 12. jakso: Vieraina Aki Ollikainen ja Juha Vuorinen

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.


AVA

Kuva: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja