Kirja: Wallu Valpion isä joi kaksin käsin viinaa – äiti sai karmean puhelun talvella: "Biologinen isäni oli jättänyt minut vaunuissa ravintolan ulkopuolelle"

Wallu Valpio kertoo suhteestaan biologiseen isäänsä Wallu Valpio -minun tieni -elämäkertakirjassa. 

Wallu Valpion, 47, värikästä elämää on saanut seurata julkisuudessa 90-luvulta saakka. Valpion elämästä on kirjoitettu vuosien saatossa paljon mediassa. Torstaina (1.10.) ilmestyvästä Mika Lätin kirjoittamassa elämäkertakirjassa Wallu Valpio -minun tieni (Tammi) Valpio on kertonut rehellisesti lähes kaiken elämästään, niin niistä hyvistä kuin vaikeimmistakin asioista. 

Valpio kertoo kirjassa myös suhteestaan biologiseen isäänsä.

Valpio ristittiin Jani Petteri Pispaksi, ja hän vietti ensimmäiset vuotensa Jyväskylässä. Hänen biologinen isänsä oli alussa mukana, mutta sai pian lähteä erinäisten sattumusten seurauksena. 

Valpio kuvailee kirjassa, että heidän perheidyllinsä oli kaikkea muuta kuin naistenlehtikelpoinen. Jo ennen Valpion syntymää isä joi kaksin käsin viinaa. Isän alkoholinhuuruiset reissut lisääntyivät entisestään, kun Valpio syntyi.

Kaksi tapausta sai kuitenkin Valpion äidin lopettamaan suhteen.

– Äiti sai puhelun uudelle työpaikalleen kukkakauppaan entiseltä työkaveriltaan hotelli Jyväshovista. Biologinen isäni oli jättänyt minut vaunuissa ravintolan ulkopuolelle. Joku entisistä työkavereista pelasti minut pakkasesta, ja äiti haki lopulta kotiin. Biologinen isäni oli pelti kiinni, ja nyt ei enää hyvä heilunut, Valpio kertoo kirjassaan. 

Valpion biologinen isä jatkoi vielä tämän jälkeen perhe-elämää, kunnes viimeinen niitti tapahtui pojan ollessa konttausiässä. 

– Äidin tultua kotiin oli vessan ovenkarmin alta puskenut vettä eteiseen. Minä olin nukkunut eteisen patterin vieressä nurkassa. Biologinen isäni oli sammunut ammeeseen, ja vettä tuli yli emalilaitojen. Seuraavana aamuna äiti antoi kevyen kenttäpotkaisun biologisen isän pyllylle ja nosti hänen tavaransa yksiön ulkopuolelle. Olli Pispaa ei laskettu enää sisälle, ja siihen loppui meidän kolmen yhteinen elomme.

Valpion biologinen isä muutti lopulta pois Jyväskylästä ja he ovat nähneet muuuamia kertoja aikuisiällä. "Miehen mallin", niin kuin Valpio toteaa kirjassaan, sai hän isäpuoleltaan Ossi Valpiolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja