Kimi Räikkösen pomo antoi takarajan tallin kuskipäätökselle

Alfa Romeon F1-tallin molempien kuljettajien sopimukset päättyvät tähän kauteen, ja ensi kauden kuskien arvuuttelu on käynyt kuumana jo pidemmän aikaa. Tallipäällikkö Frederic Vasseur on nyt antanut takaraja tallin kuskipäätöksille.

Ranskalainen painottaa, että Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin jatko tai uusien kuljettajien nimittäminen ole pelkästään hänen käsissään.

– En päätä sitä yksinäni. Se on koko yhtiön päätös. Syyskuussa tiedämme, ketkä ajavat (autojamme), Vasseur sanoi sveitsiläiselle Blickille.

Suomalaisittain Alfa Romeon tilanne on erittäin mielenkiintoinen. 41-vuotiaan Räikkösen sopimus päättyy ja hänen jatkohalujaan on spekuloitu pitkin kautta.

Formule 1 -lehdessä Vasseur antoi ymmärtää, että ainakin Räikkösen työmoraali on edelleen huipputasolla.

– Jos pyydämme Kimiä tulemaan simulaattoriin kello 8, hän tulee paikalle tasan kahdeksalta – ja tekee sen hymy huulillaan! Vasseur sanoi.

Myös Mercedes-paikasta George Russellin kanssa kisaavan Valtteri Bottaksen nimi on nostettu esiin Alfa Romeon kuskisarvuutteluissa. Bottaksen siirtyminen tallin väreihin sai lisäpontta, kun Vasseur nähtiin useaan otteeseen Mercedeksen tiloissa Unkarin osakilpailun yhteydessä.

Vasseur ei kuitenkaan kiirehdi päätösten kanssa. Vasseur uskoo F1:n ensi kauden sääntömuutosten tasoittavan sarjaa, ja Alfa Romeon olevan vahvoilla. Ei tosin vielä ensi kaudella.

–Erot voivat olla jopa suurempia. Mutta jos tilanne pysyy stabiilina, meidän tulevaisuutemme näyttää valoisammalta infrastruktuurimme ja tuulitunnelimme ansiosta.

Vasseur uskookin tallin olevan haluttu työpaikka.

– Kaikkien pitää odottaa syyskuuhun saakka. Projektimme tekee meistä kiinnostavan tallin kaikille kuljettajille, jotka ovat markkinoilla.

Lue myös:

    Uusimmat