Kimi Räikkösen harmittomalta näyttäneellä tilanteella yllättävät seuraukset: lopun keittäminen juonsi juurensa samasta syystä?

Kimi Räikkösen jääminen kahden auton väliin saattoi olla syynä sekä Alfa Romeon heikkoon kisavauhtiin että lopun keskeytykseen pistesijojen ulkopuolella.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen joutui 14. ruudusta lähtiessään heti ensimmäisissä mutkissa puristuksiin Williamsin George Russellin ja Haasin Kevin Magnussenin väliin. Vaarattomalta näyttänyt tilanne aiheutti kuitenkin isoja ongelmia.

– Havaitsimme myös, että tuhosimme auton pohjan lähdössä, mutta selittääkö se, miksi emme olleet tarpeeksi nopeita, on mahdotonta sanoa. Voimme aina toivoa, Räikkönen kommentoi F1-sarjan tv-kameralle.

– Jäin puristuksiin kahden auton väliin, ja iso osa pohjastani tuhoutui. Jäähdytys vaurioitui myös. Myöhemmin kisassa lämmöt nousivat erittäin ylös ja jouduimme pysäyttämään auton, hän sanoi.

Alfa Romeo on ollut kesätauon jälkeen kaukana alkukauden tasostaan kilpailijoiden mentyä menojaan. Räikkönen ei kuitenkaan ollut aivan toivoton auton tilanteen suhteen, vaikka keskeytyshetkellä hän oli vasta 15. sijalla.

– Odotin rehellisesti sanottuna vähän enemmän vauhtia. Tuoreilla renkailla ajaessa se ei tuntunut niin pahalta, mutta mitä pidempään jatkoimme, sitä vähemmän pystyimme antamaan vastusta edessä olleille autoille.

– Olemme yleisesti olleet tyytyväisiä asioihin. Vauhtia ei ole vieläkään, mutta toivotaan, että onnistumme jopa paremmin ensi viikolla, Räikkönen ennakoi tulevan viikonlopun Yhdysvaltain kisaa Texasin Austinissa.

Valmistajien MM-sarjassa Alfa Romeo on pudonnut kahdeksanneksi takanaan vain Haas ja Williams. Edellä Toro Rosso ja Racing Point ovat 29 pistettä edellä, kun kautta on jäljellä enää kolme osakilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat