Kimi Räikkösen ex-pomo muistaa hyvin ”neroksi” kutsumansa kuskin hillittömän ryyppyputken: "Täytyy osata kunnioittaa heidän sääntöjään"

Kimi Räikkösen kahden viikon bileputki kahden F1-kisan välillä keväällä 2013 on noussut jo legendaarisen tarinan asemaan. Hänen tuolloisen esimiehensä Eric Boullierin ei tarvinnut menoon puuttua.

Räikkösen tarina Bahrainin ja Barcelonan kisojen välisestä 16 päivän ryyppyputkesta nousi kansainväliseenkin julkisuuteen Kari HotakaisenTuntematon Kimi Räikkönen -kirjan kautta.

Lotuksella tuohon aikaan ajanut Räikkönen muisteli myöhemmin parin viikon rännin olleen ihan tavallista menoa. Hän uskoi myös vilpittömästi, että hauskanpito kisojen välissä saattoi jopa auttaa kisarentouden löytymisessä.

Legenda on tuttu myös tallipäällikkönä Lotuksella vuonna 2013 toimineelle Eric Boullierille.

– Muistan oikein hyvin tuon tarinan, Boullier naurahtaa kuultuaan Beyond the Grid -podcastissa Räikkösen kommentit kommelluksistaan.

Lotus-johdon ei Boullierin mukaan tarvinnut tuolloin puuttua kuskinsa toimiin kisatapahtumien ulkopuolella.

– Sinun täytyy ensiksi ymmärtää, mitä he ovat tehneet ja saavuttaneet aiemmin. Olen saanut työskennellä kolmen maailmanmestarin kanssa. Siihen on syynsä, miksi he ovat voittaneet mestaruutensa, Boullier aloittaa.

– Ensiksi täytyy ymmärtää heidän persoonallisuutensa. Kaikissa on hyvät ja huonot puolensa. Kyse on siitä, miten pystyt hallitsemaan niitä ja antaa tilaa, jos he tarvitsevat sitä, Boullier kommentoi.

– Pitää vain sopia, missä kohtaa tulee aita vastaan. Sinulla on liikkumatilaa, mutta jos poistut siitä, on aika puhua, ranskalaispomo tiivistää.

Räikkösen kanssa ei hänen mukaansa tarvinnut koskaan mennä näin pitkälle.

– Se meni oikein hyvin, sillä Kimi on erityinen eläin. Hän oli aivan uskomaton kuski, Boullier perustelee.

F1-toimittaja Tom Clarkson mainitsi haastattelussa sanan ”nero” Räikkösen yhteydessä. Boullierin on tähän helppo yhtyä.

– Henkilökohtaisesti nautin paljon Kimin kanssa työskentelystä. Hän on nero, kuten sanoit. Hän on yksi erityistä kuskeista, ja hän on myös maailmanmestari.

– Jokaisessa lajissa täytyy osata käsitellä neroja. Täytyy aina osata kunnioittaa heidän omia sääntöjään, jos haluat saada heistä parhaan irti, Boullier ynnää.

Lue myös:

    Uusimmat