Kimi Räikkönen kommentoi kohauttanutta 16 päivän ryyppyreissuaan: "Mulle ollut ihan normaali asia"

Kimi Räikkönen kertoo, että moni Formula 1 -maailman asia saattaa näyttää ulkopuolisen silmiin rajulta, vaikka hänelle itselleen kyse on normaalista asiasta.

Räikkönen on uutuuskirjaansa varten joutunut muistelemaan elettyä elämäänsä tähän pisteeseen saakka.

– Monesta asiasta on juteltu Karin (Hotakainen) kanssa. Kun olen itse lukenut ja vaimo on lukenut sitä läpi, niin onhan sitä monessa oltu yhdessäkin mukana. En tiedä jännittikö kirjaa lukea. Osittain oli hauska lukea, jotain oli surullista lukea, Räikkönen kuvailee tuntojaan oheisella videolla.

Kirjassa käydään läpi muun muassa Räikkösen 16 päivän ryyppyputki kesken F1-kauden 2012.

– Jotkut korostaa, että olen ollut juopotteluhommissa X-määrän. Se on ollut mulle ihan normaali asia. Tuossa lajissa, kun on pyörinyt riittävän kauan, aika moni asia kääntyy normaaliksi, mikä voi ulkopuolisen silmin näyttää aika rajulta – itselleni ne on ollut normaaleita asioita, Räikkönen sanoo.

Perinteisesti Räikkönen vähät välittää muiden mielipiteistä tekemisiinsä. Entä kirjan vastaanoton kohdalla?

– Vaikea hahmottaa, mitä ihmiset ajattelevat, eikä se toistaalta kiinnosta. Tietenkin mielenkiinnosta kiinnostaa, mikä on heidän tuomionsa.

– Kirjan asioista niin moni on itselleni arkipäivää. Se on niin erilainen maailma, missä olen itse pyörinyt. Ihmiset ovat samanlaisia, mutta tekevät erilaisia asioita. Välillä se on villin lännen meininkiä, Räikkönen naurahtaa. 

Tuntematon Kimi Räikkönen -kirja julkaistiin torstaina.

Lue myös:

    Uusimmat