F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkösellä 16 päivän ränni kesken F1-kauden – tönäistiin altaaseen prinssin juhlissa, humalassa murjottu nilkka esti työt muttei biletystä

49:50

Kimi Räikkönen vietti armottoman 16 päivän ryyppyputken ystäviensä kanssa kesken F1-kauden 2012.

Pääkuvan video: Kimi Räikkösestä kertova kirja julkaistiin Helsingissä torstaina. Toimittaja Mervi Kallio keskusteli Räikkösen ja kirjailija Kari Hotakaisen kanssa teoksen sisällöstä.

Räikkösen viinanhuuruista reissua, joka vei F1-tähden Bahrainista Sveitsin kautta Helsinkiin ja Espooseen, käydään läpi Kari Hotakaisen uutuuskirjassa.

Kaikki alkoi siitä, kun Lotuksella ajanut Räikkönen houkutteli Italiassa kiekkoilleen Kimmo "Piki" Pikkaraisen Sveitsin-kotiinsa ja pari päivää myöhemmin mukaansa Bahrainin GP:hen.

Huhtikuun 22. päivä ajettu kisa meni Räikköseltä putkeen, sillä suomalaistähti oli toinen.

 

Tästä alkoi juhlinta, joka päättyi vasta 16 päivää myöhemmin Espoossa.

Ensimmäinen ohjelmanumero oli Bahrainin prinssin juhlat, joihin Räikkösen ja Pikkaraisen houkutteli entinen F1-tähti David Coulthard.

Kaksikko kumosi juomia toisensa jälkeen, mutta jossain vaiheessa Räikkönen katosi Pikkaraisen lähettyviltä. Hetkeä myöhemmin Räikkönen tuli esiin litimärkänä ja lämäytti kostean puhelimensa pöydälle. 

– Kimi ynähtelee jotakin epämääräistä jätkästä, joka oli tönäissyt hänet altaaseen. Oli tullut sanaharkkaa, Hotakainen kirjoittaa.

Juttu jatkuu videon alla.

7:10

Pian armottomana Kimi-fanina tunnettu Bahrainin prinssi kuuli episodista ja käynnisti etsinnät syyllisen löytämiseksi. Lopulta tönäisijäksi paljastui prinssin pojan kaveri, ja prinssi heitti syyllisen ja tätä puolustaneen poikansa ulos juhlista.

Samalla hän lupasi Räikköselle ja Pikkaraiselle yksityiskonekyydin Sveitsiin, joten kaksikon ei tarvinnut vaivautua Lotuksen järjestämään aamulentoon muutaman tunnin päästä.

Nilkkavamma jatkaa bileitä

Juhlinta jatkui Räikkösen kotona Sveitsissä. Kaksikko pelasi jossain vaiheessa jalkapalloa Diego Maradonan innoittamana, ja maalivahtina toiminut Kimi muljautti nilkkansa.

Se oli ongelma, sillä Lotuksella oli testit muutaman päivän päästä. Räikkönen matkusti Aki Hintsan yksityisklinikalle tutkittavaksi, ja pyysi Hintsaa soittamaan Lotukselle, jotta selitys vammasta olisi uskottava.

– Nilkka on pikimusta, mutta mieli valoisa: Lotuksen testeihin ei tarvitse mennä, joten juomista voidaan jatkaa lievästä fyysisestä esteestä huolimatta, kirjassa todetaan.

Muutaman päivän päästä kaksikko sai päähänsä lähteä Suomeen vapunviettoon. Seurueeseen liittyi lisää jäseniä, kun matka eteni päivä päivältä. Karaokebaari, Espoon Kurutiellä sijaitsevan konehallin sauna- ja baariosasto, Kimin kesäasunto Porkkalanniemessä ja lähiöpubi Kannunkulma, jossa esiintyi Jukka Poika.

– Musiikki on reggae-iskelmää, tarttuvaa, keinuvaa. Se muistuttaa Kimin ja Pikin päänsisäistä, jo hieman epätahtiin lyövää sumuista maailmaa, Hotakainen luonnehtii.

Kun viinanjuontia oli takana 16 päivää, Räikkönen totesi, että on taas kisaviikko. Keskiviikkona piti jo matkustaa Barcelonaan. Räikkönen toipui muutaman päivän, hyppäsi F1-autonsa ohjaamoon ja oli sunnuntain kisassa kolmas. 

– Ei muuta kuin hyvää äitienpäivää kaikille äideille, Räikkönen sanoi lehdistölle GP:n jälkeen.

Lainaukset ovat tänään julkaistavasta Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjasta (Siltala).

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja