Kimi Räikköselle useita uusia moottoriosia – F1-huippulupaukselle ja Sebastian Vettelille rangaistuksia

Alfa Romeon suomalaiskuskille Kimi Räikköselle on laitettu useita uusia moottoriosia Saksan GP:n alla. Räikkönen ei saa kuitenkaan lähtöruuturangaistuksia, sillä muutokset tapahtuvat sääntörajojen alla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikköselle asennettiin uusi ICE (polttomoottori), TC (turbo) ja MGU-H (lämpögeneraattori). Räikköselle kyseiset osat ovat kolmansia tällä kaudella. Näiden kaikkien kohdalla vaihdokset tapahtuvat rajojen alla, sillä ICE:n, TC:n ja MGU-H:n käyttörajoitus yhtä kautta kohti on kolme kappaletta.

Sen sijaan McLarenin Lando Norris ja Ferrarin Sebastian Vettel eivät välty rangaistuksilta.

Erittäin pirteästi tällä kaudella esiintynyt F1-huippulupaus Norris ottaa käyttöön uuden MGU-K:n (kineettinen generaattori), ES:n (energian keruujärjestelmä) ja CE:n (sähköinen ohjausjärjestelmä). Norrisille kyseiset osat ovat kolmansia tällä kaudella. Näiden kohdalla käyttörajoitus on kaksi kappaletta.

Norris oli lauantain aika-ajoissa vasta 16:s. Osavaihdosten ja niistä seuraavien lähtöruuturangaistusten myötä hän tippuu joukon hännille Ferrarin saksalaiskuskin Vettelin vierelle.

Vettelille asennetaan puolestaan uusi CE, joka on hänelle kauden kolmas. Lauantain aika-ajoissa ilman aikaa jäänyt Vettel saa vaihdoksesta lähtöruuturangaistuksen.

Norris lähtee kisaan ruudusta 19. ja Vettel ruudusta 20. Räikkösen lähtöasetelmat eivät siis koe muutoksia. Alfa Romeon suomalaiskuski on ruudussa viisi.

Lue myös:

    Uusimmat