Kimi Räikkösellä ristiriitainen tunne päivästä: "Ei se huono ollut, hidas vain"

1:01
Kimi Räikkösen auto ei ollut huono. Se oli vain hidas.

Alfa Romeon kuljettajista Kimi Räikkönen jäi peräti 0,7 sekuntia tallikaverinsa Antonio Giovinazzin parhaasta kierroksesta Italian Imolan perjantaisissa F1-harjoituksissa. Suomalainen kuitenkin uskoo, että säädöillä voidaan tehdä vielä paljon ennen lauantain aika-ajoja.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen löytyi perjantain iltapäivätreenien tuloslistalta vasta 17. sijalta. Mitään sen suurempaa ongelmaa ei hänen mukaansa kuitenkaan ollut.

– En saanut oikein kunnon kierrosta aikaiseksi pehmeillä renkailla. Ei se mitenkään huono ollut, hidas vain, Räikkönen tokaisi.

Ilman lämpötila nousi perjantaina Imolassa vain 14 asteeseen eikä ratakaan lämmennyt juuri 20 astetta ylemmäs. Rata on myös pölyinen eikä radalla aja viikonloppuna lisäluokkia, joiden renkaista kertyisi pitoa parantavaa kumia asfalttiin.

– Kaikki ovat varmaankin ongelmissa sen kanssa. Mitä kovemmat renkaat otat, sitä kauemmin kestää saada ne toimimaan, mutta se on ihan ok, Räikkönen sanoi.

Antonio Giovinazzin yhdeksäs sija antoi kuitenkin lupauksia, että Alfa Romeo voisi taistella paikoista aika-ajojen kolmanteen osioon.

– Katsotaan, mitä voimme huomenna tehdä. Varmasti on asioita, joissa voimme parantaa vähän, jotta olemme nopeampia, Räikkönen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja