Kimi Räikkönen tölväisee Nico Rosbergia uutuuskirjassa: "Mä en voi käsittää"

Kimi Räikkönen ihmettelee uransa päättäneen Nico Rosbergin jatkuvaa pyörimistä F1-varikolla.

Pääkuvan video: Kimi Räikkösestä kertova kirja julkaistiin Helsingissä torstaina. Toimittaja Mervi Kallio keskusteli Räikkösen ja kirjailija Kari Hotakaisen kanssa teoksen sisällöstä.

Räikkönen, 38, on ajanut jo vuosia niin sanotusti uransa viimeistä kautta. Ferrari on kuitenkin jatkanut pestiä useampaan otteeseen, ja Räikkönen saatetaan nähdä F1-sarjassa myös ensi kaudella, vaikka hänen uransa päättymisestä on puhuttu jo varmaan sävyyn.

Uran lopettaminen on monelle urheilijalle kova kolaus, mutta Räikkönen uskoo olevansa toista maata.

− Ei mulle tämän homman lopettaminen tule olemaan vaikeaa. Kyllä mä olen helpottunut, kun lajiin liittyvä reissaaminen ja paskanjauhanta päättyvät. Ajaminen on hienoa, mikään muu tähän liittyvä ei, Räikkönen toteaa Kari Hotakaisen kirjoittamassa uutuuskirjassa.

Juttu jatkuu videon alla.

Nico Rosberg päätti yllättäen uransa voitettuaan maailmanmestaruuden kauden 2016 päätteeksi. Mercedes-tähti sanoi tuolloin haluavansa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa, mikä lämmitti Räikkösen mieltä.

− Se oli siistiä puhetta, arvostin. Ja nyt se kuitenkin seisoo siellä varikolla kommentoimassa kisoja. Mä en voi käsittää, juurihan se sanoi, että haluaa pois niistä kuvioista, Räikkönen lataa.

Räikkönen kertoo kirjassa, että häntä kiinnostaisi uran jälkeen ainakin suunnittelu ja markkinointi. Tietyin ehdoin.

− Kyllä mua kiinnostaa tehdä jotain, jossa on täysillä mukana ja johon voi itse vaikuttaa. Ei sellaista, että seisot jossain öljypullo kädessä ja kehut sen talviominaisuuksia.

− Henkilöauton kehitteleminen. Siinä voisin olla taustalla mukana, en julkisuudessa. Voisin testailla niitä autoja, mullahan on jonkin verran kokemusta niistä, Räikkönen summaa.

Lainaukset ovat tänään julkaistavasta Kari Hotakaisen kirjoittamasta Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjasta (Siltala).

Lue myös:

    Uusimmat