Kikkoman-tuotteet

Maku?
Tulee soijaproteiinin luonnollisesta jakautumisesta käymisprosessin aikana.

Makeus?
Kun vehnä ja soijatärkkelys rikotaan, syntyy makeuttavaa sokeria.

Väri?
Sokeri reagoi rikotun soijaproteiinin kanssa ja muuttaa soijan tummaksi.

Aromi?
Osa sokerista muuttuu alkoholiksi erikoisvalmisteisen Kikkoman-hiivan avulla. Tästä muodostuu erityinen aromi.

Soijakastikkeen ainesosat:

  • Soijapavut
  • Vehnä
  • Suola
  • Vesi ja Micro-organismit

Kikkoman soijakastike on Gluteiiniton:

Vaikkakin Kikkoman soijakastike sisältää vehnää se on periaatteessa gluteiiniton tuote. Soijakastike tehdään perinteisellä käymismenetelmällä, jossa käytetään Kikkoman mikro- organismeja, vehnää ja soijaa, joiden proteiinit ovat joitain allergisoivia ainesosia. Kuusi kuukautta kestävän käymisprosessin aikana nämä proteiinit hajoavat aminohapoiksi Kikkomanin ainutlaatuisen mikro-organismin avulla. Soijan ja vehnän jäljelle jäävät hiukkaset ovat niin pieniä, etteivät ne enää aiheuta allergisia reaktioita.

EU:n virallisesti hyväksymillä tutkimusmenetelmillä ei tuotteesta ole löydetty gluteiinia. Yhtään tapausta maailmassa, jossa joku olisi saanut Kikkoman soijasta allergisen reaktion, ei ole raportoitu Kikkomanin yli 300 vuotisen historian aikana.

Lue myös:

    Uusimmat