Kiivaan hunajakesän sato kaupoissa

Kotimainen kesän 2003 hunaja on nyt kaupoissa. Hunajasato jää Suomen Mehiläishoitajain Liiton (SML) mukaan noin viidenneksen alle normaalin eli noin 1,5 miljoonaan kiloon. Kiivastahtinen hunajakesä alkoi hitaasti kylmällä keväällä, ryntäsi käyntiin kesäkuun lopulla alkaneilla helteillä ja tyssäsi kolmen viikon kuluttua kuivuuteen, johon luonnonkukkien mesivarat ehtyivät. Satoa kertyi eri puolilla maata erittäin vaihtelevasti.

Kesän paras hunaja valitaan jälleen 18. lokakuuta Valtakunnallisen Hunajapäivän aikana Tampereella. Alan vuosittaisen suurtapahtuman järjestävät tällä kertaa Pirkka-Hämeen mehiläishoitajat ja SML.

Uuden notkea kesähunaja sopii mainiosti esimerkiksi marjojen tai leipäjuuston päälle jälkiruuaksi, kermavaahdon makeuttamiseen ja pannukakkutaikinaan. Hunaja pitää leivonnaiset kauan tuoreina ja lisää niihin sekä makua että väriä. Leivontaohjeissa desin sokeria voi korvata 3/4-desilitralla hunajaa.

(Finfood)

Hunajaiset uuniomenat

6 - 8 omenaa

Sekoita keskenään3 rkl hunajaa1 - 2 dl kaurahiutaleita50 g voita tai margariiniakanelia

Poista omenoista siemenkodat ja täytä kolot seoksella. Kypsennä 200 asteen lämmössä, kunnes omenat ovat pehmeitä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Lähde: Suomen Mehiläishoitajain Liitto ry.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja