Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kiivaan hunajakesän sato kaupoissa

Kuuluisa hunajan ystävä
Kuuluisa hunajan ystäväCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2003
Julkaistu 16.09.2003 16:28

Kotimainen kesän 2003 hunaja on nyt kaupoissa. Hunajasato jää Suomen Mehiläishoitajain Liiton (SML) mukaan noin viidenneksen alle normaalin eli noin 1,5 miljoonaan kiloon. Kiivastahtinen hunajakesä alkoi hitaasti kylmällä keväällä, ryntäsi käyntiin kesäkuun lopulla alkaneilla helteillä ja tyssäsi kolmen viikon kuluttua kuivuuteen, johon luonnonkukkien mesivarat ehtyivät. Satoa kertyi eri puolilla maata erittäin vaihtelevasti.

Kesän paras hunaja valitaan jälleen 18. lokakuuta Valtakunnallisen Hunajapäivän aikana Tampereella. Alan vuosittaisen suurtapahtuman järjestävät tällä kertaa Pirkka-Hämeen mehiläishoitajat ja SML.

Uuden notkea kesähunaja sopii mainiosti esimerkiksi marjojen tai leipäjuuston päälle jälkiruuaksi, kermavaahdon makeuttamiseen ja pannukakkutaikinaan. Hunaja pitää leivonnaiset kauan tuoreina ja lisää niihin sekä makua että väriä. Leivontaohjeissa desin sokeria voi korvata 3/4-desilitralla hunajaa.

(Finfood)

uuniomenat
uuniomenatCopyright Alma Media Oyj 2001

Hunajaiset uuniomenat

6 - 8 omenaa

Sekoita keskenään3 rkl hunajaa1 - 2 dl kaurahiutaleita50 g voita tai margariiniakanelia

Poista omenoista siemenkodat ja täytä kolot seoksella. Kypsennä 200 asteen lämmössä, kunnes omenat ovat pehmeitä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Lähde: Suomen Mehiläishoitajain Liitto ry.

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."