Kiinteistöliitto: Putkiremonttien hinnoissa huimia eroja

Kiinteistöliiton selvityksen alustavien tulosten mukaan putkiremonttien hinnat ovat pysyneet viime kevääseen ja syksyyn verrattuna ennallaan. Putkiremontti maksaa eri tekijöistä riippuen 230–740 euroa neliöltä.

Putkiremontin hintaan vaikuttavat remontin menetelmä, laajuus ja alue. Selvityksen mukaan putkiremontin mediaanihinta on koko maassa 430 euroa neliöltä. Pääkaupunkiseudulla se on 625 euroa ja muualla Suomessa 250 euroa. Mediaanihinta on keskimmäinen arvo suuruusjärjestykseen asetetuista hinnoista, eli kyseessä ei ole keskihinta.

Pääkaupunkiseudun putkiremonttien hintaa nostaa se, että remontin yhteydessä tehdään usein muita alueita enemmän korjauksia, esimerkiksi laajoja kylpyhuoneremontteja. Korkeita neliökustannuksia selittävät myös asuntojen keskikoon suhteellinen pienuus sekä muuta maata korkeampi yleinen kustannustaso.

Koko maassa laaja hintahaitari

Aiempien selvitysten mukaan 80 prosenttia pääkaupunkiseudun putkiremonteista mahtui kustannuksiltaan noin 400 ja 950 euron huoneistoneliöhintaan. Muualla maassa 80 prosenttia havainnoista osui noin 100 ja 650 euron haarukkaan.

Tämän syksyn selvityksen mukaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella perinteisen mallin mukaiset remontit maksoivat kaikkineen mediaaniltaan 500 euroa ja sisäpuoliset remontit 230 euroa huoneistoneliöltä. Pääkaupunkiseudulla perinteisten menetelmien mukaiset viemäriremontit maksoivat kaikkineen mediaaniltaan 740 euroa huoneistoneliöltä ja sisäpuolisilla menetelmillä toteutetut remontit mediaaniltaan 350 euroa huoneistoneliöltä.

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat