Mainos

Kiinniotetut venäläissotilaat videolla: Meidät lähetettiin tykinruuaksi

Alkuillasta Minskissä käynnistynyt Ukraina-huippukokous aloitettiin kireissä tunnelmissa, sillä Ukraina kertoi heti aamulla saaneensa lisää todisteita Venäjän sotkeutumisesta Ukrainan sotaan.

Ukraina kertoi ottaneensa kiinni kymmenen venäläistä laskuvarjosotilasta maan itäosassa, 20-30 kilometrin päässä Venäjän vastaisesta rajasta. 

Venäjän mukaan sotilaat olivat partioimassa merkitsemättömällä osuudella maiden välistä rajaa ja joutuivat Ukrainaan vahingossa. 

Myöhemmin päivällä Ukraina julkisti videon, jossa venäläissotilaiksi väitetyt miehet kuitenkin kumosivat nämä tiedot. Yksi miehistä kertoi, että heidät lähetettiin Ukrainaan kolme päivää kestävää tehtävää varten, jonka tarkoitusta ei kuitenkaan kerrottu.  

– Olemme yksinkertaisia kavereita, ja teemme mitä käsketään. He lähettivät meidät tänne tykinruuaksi. Ei meille kerrottu miksi ja mitä varten, sotilas sanoo kuulustelijalleen videolla. 

Toinen videolla kuulusteltu sotilas sanoo esimiehiensä kertoneen, että kyseessä on sotaharjoitus. 

– Kun panssariajoneuvoni räjähti, tajusin, ettei tämä ole mikään harjoitus, ja olin peloissani. Meidät oli lähetty taistelemaan sellaisia ihmisiä vastaan, joita vastaan meidän ei pitäisi taistella, hän sanoi. 

Ukrainan armeijan edustajan mukaan venäläinen taisteluhelikopteri hyökkäsi maanantaina Krasnatalovkan raja-asemaa vastaan Luhanskin alueella tappaen neljä rajavartijaa ja haavoittaen kolmea.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.