Mainos

Kiinan johto huolestui kansansa käytöksestä - "Liian äänekkäitä"

Kiinalaisturistien käytös ulkomailla huolettaa maan johtajia. Asian esille nostaneen varapääministerin mukaan joidenkin kiinalaisten huonot tavat ja "sivistymätön käytös" vahingoittavat jo maan imagoa.

Varapääministeri Wang Yangin mukaan jotkut kiinalaisturistit ovat liian äänekkäitä eivätkä noudata liikennesääntöjä. Toisten tapana taas on syljeskellä ympäriinsä.

Wangin mielestä joidenkin turistien luonteenpiirteet ja kasvatus eivät ole vielä tarpeeksi korkealla tasolla, kirjoitti kommunistipuolueen pää-äänenkannattaja Kansan päivälehti.

Kiinan talouskasvun myötä kiinalaisista kuluttajista on tullut vauraampia ja ulkomaanlomien suosio on kasvanut. Muun muassa velkaongelmien kanssa kamppailevat Euroopan maat ovat vähentäneet kiinalaisten viisumirajoituksia houkutellakseen kiinalaisturisteja.

Etiketti joiltakin hukassa

Wang sanoi, että kiinalaisturisteja pitää opastaa käyttäytymään siivosti, kiinnittämään huomiota äänenvoimakkuuteensa, kunnioittamaan erilaisia uskontoja ja tapoja sekä suojelemaan luontoa.

Kiinan uuden turismilain mukaan matkanjärjestäjät voivat perua sopimuksen sellaisen turistin kanssa, joka toimii "sosiaalisia normeja" vastaan. Tosin laissa ei täsmennetä, millaisista tapauksista voisi olla kyse.

Pekingissä toimivan nuorten naisten sisäoppilaitoksen johtajan Sara Jane Hon mielestä kiinalaisten huono käytös johtuu kansainvälisten kontaktien puutteesta. Tämän takia kiinalaisturistit eivät aina osaa käyttäytyä ulkomailla etiketin mukaisesti.

– Suurin osa kiinalaisista ei käyttäydy tahallaan huonosti, hän sanoo.

Hän myös muistuttaa, että vähitellen kiinalaisten koulutus ja sitä myötä myös turistien käytöstavat paranevat.

Paikoin viranomaiset ovat jo ryhtyneet neuvomaan turisteja: aiemmin tänä vuonna Jiangsun maakunnan viranomaiset kehottivat matkailijoita ottamaan mukaansa vähemmän käteistä sekä pitämään rahat ja arvoesineet piilossa ulkomailla. Varoitus annettiin sen jälkeen, kun kiinalaisturisteja oli ryöstetty Pariisissa.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.