Kiinalaisturisteilta otetut näytteet testattiin kolmella menetelmällä – epäilty koronavirus osoittautui tavalliseksi flunssaksi: "He jatkavat nyt lomaa Suomessa"

2:36

Seitsemän jälkeen perjantai-iltana varmistui, että kiinalaisturisteilla havaitut mahdolliset koronavirusepäilyt osoittautuivat negatiivisiksi.

Kaksi Wuhanista saapunutta kiinalaista hakeutui eilen Ivalon terveyskeskuksen päivystykseen flunssaoireiden vuoksi ja heillä epäiltiin koronavirustartuntaa. Heidät ja kolmas saman perheen jäsen asetettiin karanteeniin.

Potilaista otettiin näytteet, jotka analysoitiin tänään THL:n laboratoriossa Helsingissä, ja ne osoittautuivat siis negatiivisiksi.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi MTV Uutiset Livessä, että näytteet testattiin kolmella eri testimenetelmällä, jonka jälkeen voitiin todeta, että kyseessä ei ole koronavirusinfektio.

– Henkilöillä on ihan tavallisia flunssan oireita eli kyllä tässä on varmaan kysymyksessä ihan tavallisen viruksen aiheuttama tavallinen flunssatauti, Puumalainen toteaa.

– Ymmärtääkseni he jatkavat nyt lomaa Suomessa ihan, toivottavasti, alkuperäisen suunnitelman mukaan, Puumalainen kertoo kiinalaisperheen loman jatkosta.

Tähän aikaan vuodesta on liikkeellä paljon erilaisia hengitystieinfektioita. Puumalainen uskoo, että mahdollisia koronavirusepäilyjä tulee Suomessa vastaan jatkossakin.

– Kyllä meidän täytyy olla varautuneita siihen ja meidän täytyy nopeasti tunnistaa mahdolliset epäilyt ja tutkia ne ja sen jälkeen katsoa, että mikä tauti on kysymyksessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja